Viikonloppu Helsingissä

Piipahdin puolisoni kanssa viime viikonloppuna Helsingissä. Suunnitelma ei ollut lähteä olutretkelle, mutta sateinen sää, ruokailut, ystävien tapaaminen ja ajan tappaminen ennen junan lähtöä mahdollistivat myös oluen maistelun.

Lauantaina alkupäivästä tie vei Pieneen ja siitä Sori Taproomiin syömään ja oluelle. Pien on suosikkini Helsingin olutkuppiloista, koska siellä on ystävällinen palvelu, mukavaa taustamusiikkia ja tärkeimpänä tietysti mielenkiintoinen hanavalikoima sekä aivan holtiton kattaus tuoreita tölkki- ja pullotuotteita. Sorissa puolestaan viehättää mahdollisuus yhdistää erinomaiset oluet mainioon ruokaan. Kumpikaan ei tälläkään kertaa pettänyt: Northern Monk, Cloudwater, The Bruery, Fuerst Wiacek ja Cascade Brewing on sellainen setti, ettei sitä Oulussa voisi kuvitellakaan saavansa saman päivän aikana lasiinsa. Paljon mielenkiintoisia oluita jäi vielä maistamattakin.

Lauantai jatkui hotellin saunan ja uima-altaan kautta Brondaan, jossa tarjolla oli Stadin Panimon perushyvää Gold Digger IPAa sekä Villiin Wäinöön, joka oli täynnä nuorison edustajia alakerran diskoteekin vuoksi. Melu oli kova ja naapuripöydästä kaatui oluet minunkin syliini, joten tunnelma oli kuin kotikyläni ainoassa baarissa aikoinaan.

Sunnuntaina ennen junan lähtöä oli aikaa käydä vielä jossakin, joten kulku kävi Mikkellerin (kiinni) ja 8-Bit Taproomin (myös kiinni) kautta Ruttopuiston Pikkulintuun. Pikkulinnun olutvalikoimassa ei sattunut olemaan mitään erityisen säväyttävää, mutta muuten paikka jätti positiivisen vaikutuksen. Puolisoni kiitteli erityisesti sohvia, pöydillä olevia kynttilöitä ja sunnuntai-iltapäivän rauhallista tunnelmaa.

Kun kävelee Helsingin keskustassa, vastaan tulee vanhojen tuttujen pubien lisäksi monia uusia tulokkaita. Tarjontaa riittää, mutta mieleen tulee väistämättä, ettei käsityöläisoluttrendi ja siitä johtuva olutkuppiloiden kulta-aika voi kestää loputtomiin. Yhdysvalloissa käsityöläisoluen myynnin kasvu on jo hiipunut, enkä keksi syitä, miksi näin ei kävisi lopulta myös Suomessa. Helsingissä esimerkiksi Pikkulintu, 8-Bit Taproom ja Mikkeller ovat ihan vierekkäin, Ølhus Stockholm ja København ovat siinä lähellä, samoin ydinkeskustan Pien ja Kitty’s sekä Erottajan Bier Bier, josta puolestaan on lyhyt kävelymatka Rööperin Hopstopiin, Black Dooriin ja Brewdogiin. Ja tässä on tietysti vain pieni osa Helsingin olutbaareista. Toivottavasti kaikille riittää asiakkaita myös jatkossa!

Jarmo

Leave a Reply