Olutharrastajan kesä

Oulussa päristellään vielä talvirenkailla ja hyötyliikutaan villakalsareissa, mutta kesä on väistämättä tulossa. Seuraavassa kokoava katsaus kesän olutfestaritarjontaan.

13.-14.5. MBCC2022

Mainehaitasta ilmeisen ansaitusti kärsineen Mikkellerin juhlissa Kööpenhaminassa on valtava kattaus panimoita Euroopasta ja Yhdysvalloista. Mikkeller-imperiumi on esillä kokonaisen neljän panimon voimin (alkuperäisen Mikkellerin lisäksi Baghaven, San Diego ja Brewpub London). Neljän tunnin session liput maksavat vähintään reilu 80 € kappaleelta ja näitä sessioita on viikonlopun aikana yhteensä neljä. Harrastukset maksavat.

3.-4.6. Craft Beer Oulu

Craft Beer Oulusta olemme kirjoittaneet jo muutamaan kertaan. Bottenvikens Bryggerin ja Mad Scientistin kuulumiset löydät näistä linkeistä.

10.-11.6. Tallinn Craft Beer Weekend

Tallinnan Craft Beer -hulinoihin osallistuu puolet Humaloiduista ja iso osa muistakin tuntemistani olutharrastajista. Minä en pääse tänäkään vuonna osallistumaan, mutta jos osallistuisin, jonottaisin ainakin Cloudwaterin, Finbackin, Verdantin ja Whiplashin tiskeille. Menossa mukana on myös CoolHead ja Sori.

10.-11.6. Olutsatama

TCBW:n kanssa samaan aikaan järjestettävä Jyväskylän Olutsatama lupaa olevansa Suomen rennoin pienpanimotapahtuma. Olutsatamaan saapuu 18 suomalaista panimoa, joista Nailo Brewing edustaa oululaista osaamista.

30.6.-2.7. Craft Beer Helsinki

Cervisiam, Collective Arts ja Dugges. Panimolistaa ei tarvitse selata kovinkaan pitkälle vakuuttuakseen siitä, että hyvää on taas tarjolla. Kaikkia panimoita ei ole vielä julkaistu, mutta panimoiden määrän luvataan ylittävän kolmenkymmenen. Aikaisempien vuosien kokemusten perusteella CBH on hyvin järjestetty tapahtuma, jossa tarjontaa piisaa ja jossa varomaton saattaa saada aikaiseksi maailmanlopun krapulan.

22.-23.7. Haze Wave Festival

Olin menossa Haze Wave Festivaleille jo kesällä -20, mutta kaikenlaista tapahtui. Festareiden nettisivut ovat vielä työn alla, mutta paikka, hinnasto ja aikataulu ovat jo selvillä. Suvilahden Kattilahalli kuulostaa äkkiseltään Rautatientoria paremmalta vaihtoehdolta ja tapahtuman Facebook-sivuilla vihjataan Other Halfista, joten eiköhän Haze Wave ole kaiken odotuksen arvoinen.

SOPP-kiertue

Tänä vuonna SOPP käy Tampereella (25.-28.5.), Vantaalla (9.-11.6.), Lahdessa (7.-9.7.), Helsingissä (19.-23.7. ja 26.-20.7.), Turussa (11.-13.8.) ja Oulussa (25.-27.8.). Panimoista ja olutlistoista ei ennen ovien aukeamista ole tietoa juuri kenelläkään, mutta varmaa on, että olut virtaa ja ainakin taustabändin laulu raikaa.

Kun tähän kaikkeen lisätään yllämainittuja pienemmät paikalliset oluttapahtumat, juhannuksen, kesälomareissut sekä häät ja muut vastaavat kesäjuhlat, kiirettä pitää. Ei muuta kuin valoon päin!

-Jarmo

1 thought on “Olutharrastajan kesä

Leave a Reply