Humaloidut syö – Chilango’s Taqueria

Kapteeni Ä-ni muistutti, ohjeisti ja ehdotti jo parisenkymmentä vuotta sitten, että “Syyää eka“. Monet muut reggae-heppujen horinat olen tiputtanut reggaerekkani kyydistä, mutta tästä ohjenuorasta olen pitänyt kiinni. Onhan se mukavampaa harrastaa täydellä mahalla! Näillä sanoilla käynnistyy uusi Humaloidut syö -palsta, jossa esitellään Oulun kiinnostavimpia ravintoloita ja otetaan ruuan kaveriksi olutta.

Chilango’s Taqueria on Coyacanin ja Chilango’s Cateringin seuraaja, aitoa meksikolaista ruokaa myyvä ravintola kaupungintalon vieressä Hallituskadulla. Vaikka Oulun ravintolatarjonta on varsin hyvä, Chilango’s on mielestäni Oulun paras ja kiinnostavin ravintola.

Chilango’s tarjoaa burritoja, tacoja ja nacho-lautasia, joten periaatteessa menu on sama kuin jokaisessa meksikolaisessa ravintolassa ympäri Suomen. Chilango’sissa on laaja valikoima kasvisruokia ja vegaanisia annoksia, mutta myös monenlaista lihaproteiinia sekäsyöjille. Näiden lisäksi Chilango’s tarjoaa vaihtoehdon, jossa neljännes lihamäärästä korvataan kasviksilla, jolloin hinta laskee hieman. Tavallisissa annoksissa lihaa on niin reilusti, että tämä on varsin kelvollinen vaihtoehto.

Paikanpäällä ruokaileville suosittelen tacoja ja ladattuja nachoja, mutta annoksensa sovelluksella tilaavien kannattaa tyytyä burritoon, koska se kulkee kotiovelle pienimmillä vaurioilla. Tilasipa mitä tahansa, Chilango’sin paras puoli on joka tapauksessa monenlaiset salsat ja soosit, joista mielestäni maukkaimpia ovat savujalapenomajoneesi ja maapähkinäsalsa. Ravintolassa ruokailevien kannattaa tietysti maistaa kaikkia kastikkeita ja sörsseleitä.

Kuivin suin ei tarvitse syödä, sillä Chilango’sissa on tarjolla perinteiset meksikolaisten eväiden huuhtojat (ainakin Sol, Modelo Especial ja Negra sekä Corona), mukava valikoima Nailo Brewingin ja Bottenvikens Bryggerin oluita ja edullisena vaihtoehtona myös Kukko Pilsiä, joka on usein minun valintani ruokajuomaksi. Kukossa on enemmän runkoa ja makua kuin meksikolaisissa lagereissa, mutta olut on kuitenkin sen verran persoonaton, ettei se yllä riitelemään ruuan kanssa. Epäilen, että esimerkiksi sinänsä mainiot Nailon oluet jäävät helposti muiden makujen jalkoihin. Chilango’sissa ei ole oluthanoja, joten kaikki virvokkeet myydään pulloissa ja tölkeissä.

Chilango’sin tilat ovat varsin pienet, joten istumapaikoista voi olla pulaa varsinkin viikonloppuisin. Tämän vuoksi suosittelen varaamaan pöydän etukäteen, jottei vahingossa päädy Taco Belliin pettymään.

-Jarmo

PS. Humaloidut ei ole ensimmäistä kertaa kiinteän ravinnon asialla. Olemme esimerkiksi kertoneet, mistä ravintoloista saa sekä ruokaa että maistuvaa olutta, ja miten kärkkäri pariutuu oluen kanssa.

Leave a Reply