Ruokaa ja olutta Oulussa

Kun suunnittelen lomareissujani, tärkeimpien puuhien joukossa on etsiä ravintolat, joista voisi saada sekä maistuvaa ruokaa että hyvää olutta. Koska tänä kesänä matkustanen vain Suomessa, työn alla on ollut Tampereen, Turun, Porvoon, Kotkan ja Kuopion ruoka- ja oluttarjonta. Googlaillessa tuli mieleeni, että voisihan sitä Ouluun matkaavien iloksi ja paikallisille muistutukseksi mainita muutaman oululaisen ravintolan, jossa ymmärretään hyvän ruoan lisäksi oluiden päälle. Ketjuravintolat jätän suosiolla pois laskuista.

Pizzaa ja olutta

Kaikkihan me tiedämme, että pizza on hyvää, hyvä pizza vielä parempaa ja oluen kanssa pizza vasta maistuvaa onkin! Oulun parhaat pizzat saa Tubasta ja pizzan kylkeen voi tilata hana- ja pullotuotteena Maistilan, Sonnisaaren ja Hailuodon oluita. Tubassa on myös erinomainen lounas, hyviä burgereita ja kehumisen arvoinen brunssi, joka tosin on tällä hetkellä tauolla. Suosittelen!

Burgeria ja olutta

Ruoan ja oluen yhdistämistarkoituksiin kaupungin, jopa Suomen, paras paikka on Pub Rooster. Rooster on vielä kiinni remontin vuoksi, mutta ovien pitäisi aueta heinäkuun aikana. Jos burgerit eivät maistu, myynnissä on myös falafel-pitaa ja monenlaista salaattia. Tuban tapaan myös Roosterissa on maistuva lounas ja mielestäni kaupungin paras brunssi. Roosterin olutvalikoimasta saa käsityksen esimerkiksi lukemalla lokakuisen blogikirjoituksen, mutta tarkan olutvalikoiman näkee Untappdista, kunhan ovet avataan remontin jälkeen.

Oulusta ja burgereista kirjoittaessa täytyy tietysti mainita myös Kauppuri 5. Kauppurin hanaoluet tulevat Hartwallilta, mutta pulloissa on tarjolla jännempääkin tavaraa esimerkiksi Maistilalta. Kesäisin Kauppurin aurinkoinen terassi moninkertaistaa asiakaspaikat, mutta talvikeleillä voi joutua ruuhka-aikoina jonottamaan istumapaikkaa. Ruoka on kuitenkin pienen jonottamisen väärti.

Fiinimpää ja olutta

Jos asut tai vierailet Oulussa ja tykkäät syödä, Ostroferiaa ei voi jättää väliin. Mahtavaa ruokaa paikallisista raaka-aineista, ystävällinen ja asiantunteva palvelu sekä leppoisa tunnelma ovat voittava yhdistelmä. Maistila on tehnyt Ostroferialle oman Väinö Jaakoppi -oluen, jota kyllä kannattaa testata, mutta kannattaa jättää tilaa myös erinomaiselle viinivalikoimalle. Pöytävaraus on käytännössä pakollinen.

Muuta ja olutta

Ravintola Coyoacan avasi ovensa eilen (to 2.7.) koronatauon jälkeen. Coyoacanin edellisessä sijainnissa Hallituskadulla erinomaisen meksikolaisen ruoan lisäksi sai tilattua oululaisten panimoiden olutta, ja kuulinpa tarinoita myös meksikolaisista oluista, jotka eivät olleet AB InBevin tai Heineken Companyn valmistamia. Coyoacanin uudessa sijainnissa Saaristonkadulla ehdin ennen koronahässäkkää käymään vain kerran, enkä sunnuntaibrunssilla tullut vilkaisseeksi olutvalikoimaa. Toivotaan, että olutvalikoima on edelleen kohdillaan, koska ruoka varmasti on.

Ravintola Toripolliisi myy hanasta Brooklynin tuotteita ja pullosta paikallisia oluita. Ruokalistalla on burgereiden lisäksi pihvejä, kalaa, salaattia ja sen sellaista. Toripolliisin ison valtti on mukava terassi Kauppurienkadun varrella.

Zivagossa on Auran ja Heinekenin lisäksi muutama vaihtuva hana, josta olen hyvällä tuurilla saanut jopa AF Brewiä ja vähän huonommalla Tornion panimoa. Toisaalta ruoka on ollut vähintäänkin hyvää jokaisella käyntikerralla. Valitettavasti Zivagon ympärillä tehdään katuremonttia, joten ruokailla pitää sisätiloissa, vaikka olisi kuinka kivat terassikelit. Aivan Zivagon vieressä, Nelivitosessa, on myös erittäin maistuvia hampurilaisia, nacholautasia ja siipiä. Ruokajuomaksi voi valita Sonnisaarta, Maistilaa tai vaikkapa Koffin Porterin.

Uskoisin, että nämä kahdeksan mainitsemani ravintolaa pitävät huolen siitä, että nälkä ja jano eivät pääse Oulussa yllättämään. Hyvää ruokaa saa toki muualtakin, esimerkiksi Hugosta, Saurahasta, M6 Diningista, Da Mariosta ja Johnny’s Heististä, mutta juomavalikoiman osalta pitää tyytyä kompromisseihin.

Lopuksi vielä ensimmäisen kappaleen kesälomasuunnitelmiin liittyen: jos lukijoilla sattuu olemaan hyviä vinkkejä erityisesti Turun ja Kuopion hyvää ruokaa ja olutta tarjoavista ravintoloista, otan ne ilolla vastaan!

Jarmo

Leave a Reply