Humaloidut harharetket – Mitä jäi käteen ja mitä tulevaisuudessa?

Humaloitujen harharetkien ensimmäisen kauden kahdeksas ja viimeinen jakso näki päivänvalon keskiviikkona. Nyt, kun urakka on maalissa, ajattelin hiukan reflektoida kokemusta ja pohtia podcastin tulevaisuutta.

Ensimmäinen tunne urakasta on ihmetys siitä, miten mielenkiintoisia persoonia oululaisen alkoholikulttuurin taustalla vaikuttaa. Oli kyse sitten viineistä, cocktaileista tai oluista, tuntuu mielenkiintoista anekdoottia ja tarinaa löytyvän yllinkyllin.

Päätös ulottaa podcast myös olutmaailman ulkopuolelle tuntuu näin jälkikäteen oikealta. Hauskaa on myös se, mitä kaikkea viski, olut ja viini voivat opettaa myös kaljanjuonnista. Tällaisen olutnörtin maailmassa olut kapenee kokemuksena usein siihen “analyyttiseen maisteluun”, joka on toki kivaa, mutta ei koko kuvaa. Tässä asiassa erityiskiitos kuuluu Oulun Cocktailcompany Olli Vehkalahdelle, joka näytti, mitä kaikkea oluesta voi taikoa drinkkien ja cocktailien maailmaan.

Podcast-taival muistutti myös oluen juontiin kuuluvasta leikkisyydestä. Kuten Leskisen Esa Hiltunen totesi: “Olut ei ole maailman vakavin asia”. Sitä voi kokeilla juoda viskien kanssa tai sen ympärille voi rakentaa yhteisöllisyyttä, kuten Oulun anarkistimartat tekevät.

Nauhoitin ensimmäisen kauden ensimmäisen puolikkaan etukäteen. Mahdollista seuraavaa kautta ajatellen tätä etukenossa äänittämistä pitää harjoittaa vielä suuremmissa määrin. Kun asioita tekee harrastuksena päivätöiden ohella, on haastateltavien kanssa aikataulujen kanssa supliminen yllättävän hankalaa ja viivästyksiä tulee väkisin. 

Mediajulkaisun, niin podcastin kuin blogien, yksi sääntö on säännöllisyys, josta jouduin kauden loppua kohden karsimaan. Viimeisen ja toiseksi viimeisen jakson väliin jäi omien ja haastateltavan kiireiden vuoksi lähes kuukausi, joka ei ole optimi asioiden tila. Toisaalta, mieluummin juttelen hyvien vieraiden kanssa, kuin teen tikusta asiaa. Tässä mielessä julkaisutahdin laskeminen kahteen jaksoon kuukaudessa voisi olla toimiva ratkaisu, mutta asiaa pitää pohtia.

Humaloidut harharetket vetää nyt joka tapauksessa henkeä ja miettii mahdollisen toisen kauden kuvioita ajan kanssa. Kiitos kaikille vieraille ja kuuntelijoille!

P.S. Jos sinulla on jokin idea, mistä toisella kaudella voisi jutustella ja kenen kanssa, niin laita ihmeessä viestiä; kuuntelen kaikkia palautteita ja parannusehdotuksia mielelläni!

– Sampo

2 thoughts on “Humaloidut harharetket – Mitä jäi käteen ja mitä tulevaisuudessa?

  1. Ei näitä sais myös muualle kuin Spotifyhyn? Tidalin tilaajana ei pääse kuuntelemaan kuin lyhyen previkan. Esim. Youtubeen tms.

    1. Spotifyn lisäksi jaksot löytää ilmaiseksi ja kokonaisuudessaan esimerkiksi podimosta, google podcastista ja apple podcastista. Pitää tutkia tuota Tidal mahdollisuutta, jos intoutuu toisen kauden äänittämään. T. Sampo

Leave a Reply