“Pelattaisko vähän Änäriä ja maisteltais samalla pari olutta?”

Jääkiekko ja olut kuuluvat yhteen. Karjala-turnaus höntsäillään joka kevät, vaikka ketään ei kiinnostaisikaan, Koff liittyy niin kiinteästi HIFK:n pelipaitaan, että sen voisi kuvitella olevan osa seuran kilpilogoa ja olut kuuluu niin pelien seuraamiseen, Torilla tapaamiseen kuin tappioiden huuhtomiseenkin.

EA Sportsin NHL-sarjan tuorein peli julkaistaan tänään, perjantaina 15.10. Koska olut ja jääkiekko kuuluvat saumattomasti yhteen, todellisuuden mahdollisimman tarkasta simuloinnista kiinnostunut videopeliharrastaja ei voi kuvitella pelaavansa uusintakaan Änäriä kuivin suin. Mikä olut sitten toimii virtuaalikiekon vauhdittajana?

Olen pelannut NHL-sarjan pelejä enemmän ja viime aikoina vähemmän aktiivisesti vuodesta 95 asti. Olutta olen maistellut vähemmän ja viime aikoina enemmän aktiivisesti suunnilleen vuodesta 2003 asti. Noin 18 vuoden yhteinen taival on osoittanut, että perjantaina töiden jälkeen hyvä IPA ja peli tai pari Änäriä rentouttaa mukavasti. Valitettavasti en vain jaksa pelata Änäriä yksinäni ensimmäisen kuukauden jälkeen.

EA Sportsin NHL onkin (oluen tapaan) parasta hyvässä seurassa. Porukassa pelatessa olutvalinnan merkitys korostuu, koska pelin tuoksinnassa tulee juotua melko nopeasti ja liikoja makustelematta. Siksi kalleimmat imperial stoutit ja barley winet kannattaa pidemmissä pelisessioissa jättää kellariin, ellei suunnitelmissa ole humaltua holtittomasti ilman että maisteltu juoma jättää muistijälkiä. Varminta onkin valita olut, joka on suunniteltu juotavaksi isoissa määrin, kuten lähes kaikki pohjahiivaoluet, sessiovahvuiset pale alet ja vehnät. Nämä ovat osoittautuneet toimiviksi urheilujuomiksi konsoligladiaattoreille.

Luulin jo luovuttaneeni NHL-sarjan suhteen, mutta kun kuulin, että pelimoottoria on uusittu myös Pleikkari nelosen versioon, haksahdin ennakkotilaukseen. Ja onhan mukana nyt myös Seattle Kraken. Peli saattaa lupauksista huolimatta olla samaa tavaraa minimaalisin muutoksin uusissa kuorissa, mutta niin tuppaavat olemaan esimerkiksi monet NEIPAtkin, ja kyllähän niidenkin parissa viihtyy.

Jarmo

PS. NHL-kauden osalta suurin mielenkiintoni kohdistuu nuoriin suomalaisiin, Seattlen esityksiin, Red Wingsin jälleenrakentamista vauhdittaviin superjunnuihin, Lucas Raymondiin ja Moritz Seideriin, sekä tietysti kahteen erilliseen NHL Fantasy Manager -liigaan, joissa pelataan pienin rahallisin panoksin suuresta maineesta ja kunniasta.

Leave a Reply