SOPP Oulu 2024 – Same old, but differend?

Torstaina alkuillasta käytävillä on vielä mukavan väljää.

SOPP Oulu on täällä. Katsoin vanhempia Humaloitujen postauksia festivaaleista ja nehän noudattavat melko samaa kaavaa. Otetaan siis pakolliset pois alta. 

  • SOPP ei ole olutharrastajien festari 
  • SOPP Oulun panimovalikoima ei ole maailman mielenkiintoisin 
  • Livemusiikki ei kuulu olutfestareille 

Nyt kun vanha virsi on saatu käytyä läpi, on aika keskustella asioista, miksi löydän itseni SOPPista joka vuosi, vaikka melko negatiiviseen sävyyn festareista on blogissakin kynäilty.  

SOPP saa valtavasti pisteitä helposta saavutettavuudestaan. Oulussa torinrantaa keskeisempää paikka on vaikea tapahtumalle keksiä, ja SOPPiin eksyy paljon ihmisiä, joiden suhde oluen juontiin ei ole niin fanaattinen kuin tämän blogin pitäjillä tai sen lukijoilla. Tämä on erinomainen asia ja vie olutkulttuuria eteenpäin. 

Blogitoverini Jarmo puki asian sanoiksi seuraavasti. 

“SOPPissa kiehtoo sen läheisyys ja se, että se ei maksa mitään. Tänne on helppo tulla.” 

Jarmo jakaa myös oman olutvinkkinsä tämän vuoden festareille. 

“Sonnisaaren neipat ovat olleet viime aikoina erinomaisia ja myös festareiden alla ilmestynyt Bothnian Fog maistui hyvältä. Vedän vähän kotiinpäin, mutta kyllä Oulussa osataan.” 

Toinen blogitoveri Juha komppaa Jarmoa. 

“SOPP on eritoten paikallisten olutihmisten kokoontuminen. Täällä näkee paljon tuttuja. Oluet ovat myös ihan jees. Tänne löytää myös paljon sellaista porukkaa, jota ei ehkä muuten olutfestareilla näkisi, kuten vanhoja opiskelu- ja työkavereita.” 

Juha kiteyttää hyvin SOPP-hengen. 

“Mää oon täällä enemmän näkemässä ihmisiä, kun juomassa olutta. Dynamiikka menee niin päin. “ 

Oluen suhteen Juha suosittelisi festareilla klassikoita. 

“Kun Plevna on paikalla, niin kyllä minä tuopin Siperiaa haen. Se on kuitenkin suomalainen klassikko.” 

Samaan pöytään torstaina eksyi myös Oulun olutseuran nykyinen puheenjohtaja Mika Peteri. Oulun Olutseura on perinteisesti talkoillut SOPP Oulun lasipisteellä. Peteri pitääkin SOPPia tärkeänä osana oululaista olutkulttuuria. 

“On tosi hienoa, että tämmöinen tapahtuma on meillä. Ennen tällaista tapahtumaa oli tosi hankala saada tavantallaajaa tutustumaan erilaisiin suomalaisiin oluisiin. Täällä käy paljon sellaista väkeä, joka ei välttämättä muuten olutravintolaan eksy.” 

Peteri pitää SOPPin rantautumista Ouluun myös merkkinä kaupungin tärkeydestä Suomen olutkartalla. 

“Oulu on iso olutkaupunki. Meillä on useita hyviä panimoita. Omasta mielestäni Helsingin ja Tampereen jälkeen Suomen paras paikka.” 

Kysyttäessä suosikkia myös Peteri liputtaa klassikoiden puolesta. 

“Monia mielenkiintoisia panimoita on tänä vuonna mukana. Ja myös monia tuttuja suosikkeja, kuten järjestävä taho Lammin Sahti, jonka sahtia kannattaa aina maistaa. Ja toki ei kannata unohtaa noita ruokakojuja, joista saa jos jonkinmoista herkkua.” 

Näillä kommenteilla kannattaa suunnata tsekkaamaan meininki perjantaina ja lauantaina omakohtaisesti. Oma lasi mukaan ja ajoissa paikalle, niin kyseessä on erittäin miellyttävä tapahtuma. 

Leave a Reply