Kulaus: Lervig/Stillwater Artisanal Times 8

Joskus eteen tulee oluita, jotka vetävät hiljaiseksi. Olin käymässä Oslossa ja vietin yhden illan keskustan alueella olutta juoden. Untappd kuumana yritin metsästää mahdollisimman hyvää tuoppia ja päädyin kapakkaan nimeltä Mad Goat Tap Room.

Kun hanasta löytyneet DDH-hassuttelut oli juotu läpi, päätin päättää illan stoutilla. Lervigin ja Stillwater Artisanalin Times 8 täytti paperilla hyvän stoutin tunnusmerkit ja Untappd-pisteetkin olivat kohdillaan.

Ja mikä olut! Tarjoilija totesi lasia ojentaessaan: ”enjoy your darkness”. Ensisiemauksen kohdalla pääsi suusta spontaani ”no huh huh”, joka aiheutti hilpeyttä alkuasukkaissa.

Lervig/Stillwater Artisanal – Times 8, 16 %

Aivan törkeän voinen olut. Tulee mieleen Noa Pecan Mudcake Stout, johon on lisätty lusikallinen voita. Muistuttaa enemmän kakkutaikinaa kuin olutta. Vaniljaa, rasvaa, kaakaota, siirappista makeutta ja Bountyä. Tällaiset oluet lipsahtavat yleensä hiukan ällömakeuden puolelle, mutta hämmentävän vahva voimaisuus taittaa myös makeutta siedettävämmäksi. Mastodonttisen iso olut. Puolentoista desin annoksen kanssa meni aikaa reilu tunti.

Untappdiin 5/5 ja itselle muistikirjaan merkintä: ”tämän takia olutta harrastetaan”.

Jos muuten haluat vinkkejä olutmatkailuun, niin kannattaa lukaista Humaloitujen muistilista asiasta. Linkki alla.

Sampo

Leave a Reply