Mikkeller Beer Mail – Mitä oluen ystävän tulee tietää?

HUOMIO! Mikkeller Beer Mail on lopetettu ja tilalle on tullut Mikkeller Beer Club. Ajankohtaiset tiedot Mikkellerin kaljaboksista saat täältä.

Aloitetaan perusasioista, koska näistä joutuu silloin tällöin aina vääntämään: oluen tilaaminen postitse ulkomailta on laillista, helppoa ja mukavaa. Suosittelen sitä kaikille, koska vapaa markkinatalous on paras keksintö sitten valistuksen ja valmiiksi viipaloidun leivän.

Mikkeller Beer Mail on yksi mukava tapa saada kotiinsa olutta. Tanskan lahja maailman oluthipstereille lähettää sinulle kotiovelle noin 9 olutta kuukaudessa ja annat vastalahjaksi rahaa. Tarkka summa on muutaman euron vajaa 50 euroa. Lopullinen hinta riippuu tilauksen pituudesta ja Tanskan kruunun kurssista.

Ainakin täällä Oulussa paketit kotiovelle kuljettaa Postnord, jonka kanssa itselläni ei ole ollut ongelmia. Pahat kielet ovat laulaneet, että kaikki eivät ole olleet yhtä onnekkaita, mutta voin kommentoida vain omia kokemuksiani. Kätevä pro tip valkokaulustyöntekijöille on tilata boksi töihin, jolloin ei tarvitse sopia erikseen kuljetuksia illaksi tai vierailla Postnordin toimistolla. Itse olen sopinut kuskin kanssa, että boksin voi jättää oven eteen, koska kuka nyt kaljaa oven edestä varastaisi?

Olen ollut boksin tilaaja nyt kohta puolitoista vuotta. Noin vuoden olen tilannut boksia puoliksi kaverin kanssa. Tämä on kätevä tapa saada pullokohtaisia kustannuksia hiukan alaspäin, sillä enemmän näiden kohdalla ollaan uusien makujen kuin määrän perässä – kuten oluen suhteen pitäisi mielestäni olla aina! Tällä hetkellä kaveri vielä hoitaa tilauksen, joten itse pitää muistaa vain juoda.

Täydellinen Mikkellerin palvelu ei ole. Yhdeksän mysteerioluen setti ei ole aina ollut itseäni miellyttävä. Itseasiassa lopetin oman boksin tilaamisen viime kesänä, kun sain laatikolliseen tylsää lageria ja välttävää pale alea. Onneksi kaveri puhui ympäri kimppaboksiin, sillä tämän jälkeen boksissa on tullut vastaan järjettömän hienoja oluita.

No mitä siellä boksissa sitten on? No tietysti viljalti Mikkelleriä. Firman omien tuotteiden lisäksi laatikkoon on silloin tällöin eksynyt myös muiden panimoiden tuotteita. Mikkellerin verkkokauppa on hyvä indikaatio siitä, mitä boksin sisällä muilta panimoilta saattaa olla.

Mikkellerin omista tuotteista mainitsemisen arvoisia ovat Spontan-sarjan tuotteet. Esimerkiksi olutvaikuttaja Aniko Lehtinen on julkisesti todennut kyseessä olevan hänen lempiolutsarjansa. Olen hänen kanssaan samaa mieltä. Todella hienoa tavaraa. Toinen Mikkellerin tuotannon helmi on Beer Geek -sarja, jonka tuhteja stoutteja boksista silloin tällöin löytyy. Yksi mieleen jäänyt tuote on Beer Geek Cocoa Shake, jolle annoin Untappdissä kepeät 4,75. Aivan helvetin hyvä olut!

Ostin kaljaa, sain suklaata.

Boksin mukana tulee myös silloin tällöin jotain aivan muuta. Muun muassa Mikkellerin suklaata, olutlasi ja Mikkellerin vodkaa on laatikon pohjalta löytynyt. Hämmentävin kokemus oli Mikkeller Spirits lime-inkiväärijuomasekoitus, joka sekoitettiin Mikkellerin Drink’in Berliner Passioniin. Hämmentävää ja hyvää.

Jos laittaisin kaksi vihaamaani anglismia peräkkäin, niin viimeinen kysymys boksin suhteen olisi: ”Onko wörtit valuet?” Tähän on hankala vastata, sillä mysteeriboksi on mysteeriboksi. Joinakin kuukausina, erityisesti silloin kun mukana on joku spontan-sarjalainen, boksi tuntuu lähes halvalta. Jonain toisena kuukautena miettii hiljaa itsekseen, että tällä rahalla olisi saanut melkoisen monta Orvalia. Keskimäärin mielestäni ”valuet on wörtit”. Ja jotakinhan ne harrastukset aina maksaa.

Mikkeller Beer Mail muistuttaa muuten liiketoimintamalliltaan pyramidihuijausta: ensimmäisen kuukauden saa puoleen hintaan. Ja aina kun houkuttelet uuden tilaajan, saat itse seuraavasta boksista alea. Jätetään arvoitukseksi, puhunko oluesta vai alennuksesta.

Leave a Reply