Olutkaupunki Oulu – heinäkuu 2022

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Panimot eivät lomailleet edes/eteenkään heinäkuussa. Aurinko paistoi ja vettäkin sattoi ja taisi tulla 11 uutta olutta markkinoille. On myönnettävä, etten ehtinyt heinäkuun uutuuksia juuri maistamaan, mutta tiedätte kyllä, mitä on vielä jäljellä!

Sonnisaari

Täysin uusia Sonnisaari-tuotteita ovat raikas, kirkas ja ilmeisen tukevasti Cometilla, Stratalla ja Amarillolla humaloitu Kojootti West Coast IPA, Rusoposki-veripersikkasour ja Trooppi DDH Pale Ale, jonka luvataan olevan soveltuva esimerkiksi ruoka-, sauna-, bile-, festari- ja kalsarikänniolueksi!

Sonnisaari keitteli myös uudet erät Tippa-DIPAsta ja Seinäkukka– sessio IPAsta. Kummassakin on edellisiin versioihin muutettu ainakin humalaprofiilia. Seinäkukkaa, Rusoposkea ja Trooppia myydään pikkupulloissa maitokaupoissa ja Sonnisaaren panimomyymälässä, kun Tippaa ja Kojoottia puolestaan saa growlereissa panimokaupalta ja tuoppeina ravintoloissa.

Maistila

Maistilan heinäkuu alkoi Pusulla, kevyellä (vain 3,5 %) greippibanaanisourilla. Pusuista asiat etenivät omalla painollaan saksalaiseen diskoiluun, kun Modernia Puhetta iski tiskiin vain saksalaisilla lajikkeilla humaloidun sumu-IPAn. Näiden lisäksi Samoilla silmillä sessio-IPA tarjoili Amarilloa, Simcoeta ja Centennialia ja After Surf perinteikästä ja rehtiä APAa kesäaktiviteetteihin. APAsta juolahti mieleeni, että en edes muista, milloin olen viimeksi juonut Sierra Nevada Pale Alen, Oskar Bluesin Dale’s Pale Alen tai vastaavan. Liian pitkä aika siitä varmasti on.

Uutuuksien lisäksi Maistilalta tuli myös uusi erä Sitruunamehujää-souria sitä kaipaaville sekä Tonkkaa meille kaikille muille.

Nailo Brewing

Nailon uutuuksia olivat Beat -imperia sour ja Quip, joka on calamansi witbier. Humaloitujen konttorilla epäillään, että calamansi on suomeksi kumkvaatti (tai jonkin muu eksoottinen hedelmä), mutta tiedetään, että Nailon Beat on yksinkertaisen onnistuneesti nimetty! Nailon oluita on tarjolla viikonlopun Varjo-festivaaleilla.

Näiden lisäksi Helsinki Haze Wavessa oli tarjolla Pits ‘n Sticks, punaviinitynnyröity kirsikalla ja kanelilla maustettu sour, sekä Heaven Hell -tynnyröity imperial stout Abyss. Toivottavasti kaikkea ei juotu festareilla ja oluita riittäisi tarjolle vaikkapa Mallaskellariin!


Ajankohtaiset panimokuulumiset löydät parhaiten näiden linkkien kautta:

Sonnisaari

Maistila

Nailo Brewing 

Hailuodon Panimo

Panimo Narri

1 thought on “Olutkaupunki Oulu – heinäkuu 2022

  1. Onpa onni, että vihdoinkin löytyy itellekin olut nimenomaan ruoka-, sauna-, bile-, festari- ja kalsarikännitarkoitukseen!

Leave a Reply