Haze Wave ja Helsinki Beer Week

Vihdoinkin koitti aika käyttää yli kaksi vuotta sitten hankkimani Haze Wave -lippu! Alunperin ajatuksena oli osallistua vain lauantain ensimmäiseen maistelusessioon, mutta loman ja aurinkoisen sääennusteen houkuttelemana päätin lähteä Helsinkiin jo torstaina. Junamatkan aikana hommasin vielä lipun perjantain kattaukseen.

Haze Waven yhteydessä vietettiin Helsinki Beer Weekia, mikä tarkoitti sitä muun muassa, että festareita edeltävänä torstaina järjestettiin hanavaltauksia 16 ravintolassa. Otin torstain huvin ja hyötyliikunnan kannalta ja käväisin yksillä muutamassa vanhassa tutussa (Panema ja Cloudwater, Pien ja Garage sekä Juova ja Stigbergets) sekä parissa uudessa ravintolassa (SalamaNation ja Neon Raptor + Hel York ja Finback). Perjantain ohjelmassa oli vielä Etkon kesäterassi, Ravintola Hämeentie sekä Barski, joka kiinnosti, vaikkei siellä tap takeoveria ollutkaan. Rattoisaa puuhaa, vaikka perjantain kierros olikin hieman ajattelematon, kun festarit olivat vasta edessä.

Ulkona oli viihtyisää ja väljää. Lasissa Finbackin Whale Parking ja Untappdiin summasin tilanteen näin: “Hyvät festarit.”

Haze Waven suhteen minulla oli paljon odotuksia, mutta myös muutamia pelkoja: Mitä jos kiinnostavimmat oluet loppuvat heti alkuun ja jos tiskeille on kauheat jonot? Mitä jos puoli desiä on niin vähän, että tulee vain paha mieli? Mitä jos 50 annosta ei riitä mihinkään?

Nopeasti huomasin, että kaikki pelkoni olivat turhia. Vaikka osa oluista näyttikin loppuvan hieman ennen sessioiden päätöstä, pääsin maistamaan kaikki ne oluet, jotka ehdottomasti halusin. Jonottaa ei tarvinnut tiskeille, vesipisteille, vessaan tai syömäänkään. Ennen sisäänpääsyä Kattilahallin sivustalla kiersi pitkä jono, mutta yllättävänkin hyvin koko lössi mahtui festarialueelle. Olutkaadot olivat riittäviä ja silmämääräisesti arvioituna lähempänä desiä kuin puolikasta. Enkä edes kahden kattauksen aikana ehtinyt saada 50 annosta täyteen, mistä vähän yllätyin, kun kiristämisen varaakaan ei juuri jäänyt.

Laseissa Hidden Springsin Black Angie Double Barrel Fluffernutter. Aika hyvä kalja!

Sujuvien järjestelyiden lisäksi festareiden tunnelma oli leppoisa ja kaikki tapaamani ihmiset erittäin mukavia. Juttu kulki myös entuudestaan tuntemattomien olutharrastajien kanssa, mikä ilahdutti. Maistelin enimmäkseen ipoja ja imperial stouteja, mutta ehdin testata myös meadeja, pilsiä, hellesiä, soureja, witin ja jopa yhden alkoholittoman. Vaikka tarjolla oli monenlaista ja paljon kiinnostavaa jäi maistamatta, pari hyvää barley winea olisi ollut kiva saada lasiin.

Helsinki Haze Wave oli kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut oluttapahtuma, joka toivottavasti järjestetään uudelleen ensi kesänä!

-Jarmo

PS. Oululaisille olutihmisille vinkiksi, että Roosterissa vietetään “Jenkkiviikkoja”, ja tarjolla on Haze Waveen osallistuneiden jenkkipanimoiden oluita: Finbackia, Hidden Springsia, Humble Sea Brewingia, Outer Rangea ja Superstition Meaderya. Suosittelen erityisesti Hidden Springsin March of the Damned -stoutia!

Leave a Reply