Olutkaupunki Oulu – helmikuu 2022

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Oulun panimot jatkavat aktiivisina, kun helmikuun saldo oli yhdeksän uutta olutta.

Maistila

Maistilan helmikuuhun mahtui neljä uutta olutta. Talvisahti on Maistilan sahdeista tähän mennessä vahvin (9 %) ja rukiisin. Tumma mallasjuoma maistuu, vaikka aurinko pian jo lämmittääkin. IPA-osastolle Alppilasta saatiin kaksi uutuutta: Lotuksella, Galaxylla ja El Doradolla humaloitu Hop Lips jatkaa varmaa NEIPA-otetta ja Kuninkuusmatka havuista ja sitruksista west coast -menoa. Kuninkuusmatkaa pääsin maistamaan pienen annoksen, ja maistiaisen perusteella on selvää, että growler pitää käydä ostamassa kotiin. Tällä Cometin, Simcoen, Amarillon, Columbusin, Centennialin ja Cascaden humaloimalla matkalla ei pääse ruumiinosat jäätymään.

Olen tykännyt Maistilan aiemmista saisoneista, ja Mettänpoika jatkaa tätä tyyliä pienen tauon jälkeen. Mettänpoika on sen verran kevyt (5,4 %), että sitä saa panimomyymälän lisäksi myydä myös maitokaupoissa.

Sonnisaari

Sonnisaarelta tuli helmikuussa yksi uusi olut – maitokaupparajoihin kevennetty versio Laturaivo Winter Alesta. Oulun olutravintoloiden valikoima on viime aikoina piristynyt kovasti ja kun loputkin rajoitukset hellittävät, Sonnisaari palannee tykittelemään ronskimpiakin oluita.

Nailo Brewing

Nailo julkaisi helmikuussa kolme uutta olutta. Waves on Polarisilla ja Sabrolla kuivahuimaloitu NEIPA, jota panimo kuvailee hedelmäiseksi, kevyen kookoksiseksi ja yrttiseksi. Czechmate puolestaan on tsekkiläisistä maltaista ja humalista (Saaz ja Sladek) pantu tsekkipils. Nailon kolmas uutuus Void on hasselpähkinäinen imperial stout ja kasipinnaisena uutuuskolmikon ainoa, jota ei saa ostettua kotiin ruokakaupasta. Voidin voi muiden Nailon tuotteiden tavoin ostaa panimomyymälästä nyt myös growlerissa.

Panimo Narri

Eclipse Ale Worksin ja Narrin yhteistyössä tekemässä Rites of North 2022 -sourissa on puna- ja mustaherukkaa sekä raparperia ja aikaisempiin versioihin verrattuna tuplamäärä vaniljaa. Olut on saatavilla myös Maistilan ja Sonnisaaren myymälöistä. Suosittelen!


Ajankohtaiset panimokuulumiset löydät parhaiten näiden linkkien kautta:

Sonnisaari

Maistila

Nailo Brewing 

Hailuodon Panimo

Panimo Narri

Leave a Reply