Olutkaupunki Oulu – kesäkuu 2022

Hailuodolta ei kesäkuussa(kaan) tullut uusia oluita, mutta vanha tuttu Tarri Pils on loistavassa iskussa.

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Aurinko paahtaa Oulussakin, joten kylmällä mallasjuomalle on kysyntää. Onneksi kesäkuussa julkaistiin yhdeksän uutta oululaista olutta!

Maistila

Maistilan Craft Old Man NEIPAa kehuttiin useaan otteeseen alkukuun Craft Beer Oulussa, ja olut maistui erinomaisen hyvin myös Humaloiduille. Nopean Untappd-selailun perusteella olut on maittanut myös festivaaliolosuhteiden ulkopuolella.

Uusia Maistila-tuotteita ovat myös Hersy, grisetten inspiroima sour, ja Touché Hoppy Belgian Blonde. Alppilan panimomyymälässä kaupataan siis kesäkeleille sopivia janonsammuttajia!

Uutuusoluiden lisäksi kesäkuun aikana myyntiin tuli uudet keitot Kuninkuusmatkasta, Tropiikissasta ja Kameleontista. Ippaa, hapanta ja belgihiivaa. Mitäpä sitä muuta ihminen kesäaikaan tarvitsisi?

Sonnisaari

Sonnisaaren kesäkuuhun kuului kaksi uutta IPAa. Moguli on Mosaicilla ja Galaxylla humaloitu seiskapinnainen NEIPA ja Triginta perinteinen West Coast IPA, joka tehtiin juhlistamaan 30-vuotiasta Oluthuone Leskistä. Moguli on sekä growlereissa panimokaupalla että ravintolamyynnissä, mutta Trigintaa on luonnollisesti tarjolla vain Leskisessä.

Nailo Brewing

Nailon tuoreista oluista Bloodbath on granaattiomanalla ja veriappelsiinilla maustettu gose ja Dazed on kevyt, sitruksinen ja gluteeniton APA. Gluteenittomille oluille on kysyntää ja tarvetta, joten on hienoa, että valikoima kasvaa.

Kiinnotavin uutuus-Nailo on mielestäni Atoll NEIPA, jonka humalasatsi kuulostaa herkulliselta sekoitukselta Uutta-Seelantia ja Yhdysvaltoja (Rakau, Wai-ti, Cascade ja Simcoe). Atoll on ihan oikean IPAn vahvuinen (6,6 %), joten se pitää käydä ostamassa panimokaupasta tai nauttia ravintolassa.

Nailo Brewingin oluita on tarjolla viikonlopun Craft Beer Helsinki -festareilla.

Panimo Narri

Ylipapitar-gose sai ensi-iltansa Craft Beer Oulussa, ja on pitkästä aikaa uusi olut Narrilta. Panimomyymälä on auki koko heinäkuun maanantaista perjantaihin klo 12-16, joten Haukiputaan suunnalla liikkuvien kannattaa piipahtaa ostoksilla.


Ajankohtaiset panimokuulumiset löydät parhaiten näiden linkkien kautta:

Sonnisaari

Maistila

Nailo Brewing 

Hailuodon Panimo

Panimo Narri

Leave a Reply