Olutkaupunki Oulu – Maaliskuu 2023

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Pitkäperjantai on hyvä hetki kerrata maaliskuun uutuudet.

Sonnisaari

Sonnisaari julkaisi maaliskuussa neljä uutuutta. Kuun alussa panimolla keskityttiin juhlistamaan panimokoiria. Käppänä on gluteeniton 4,5 volttinen pale ale, joka kunnioittaa kääpiönautsereiden uljasta rotua. Sonnisaarella on näitä kavereita kerennyt hääriä panimokoirina jo kaksi kappaletta. Humalina Mosaic ja Citra.


Ilopilleri on edustaa prosenteiltaan vahvempaa tuotantoa. 7 prosenttinen West Coast IPAn humalapaletista löytyy muun muassa Comettia, Simcoeta ja Azaccaa ja kuivahumalina keittoon on päässyt Amarillo CRYO, Chinook ja Cashmere. Ja tällaiset mehut tottakai growlerista!


Kuun kolmas uutuus on Kveikon “Traditional” Ale, josta löytyy nimensä mukaisesti hiivapohjasta kveikkiä. Mallaspohja 100 prosenttisesti kotimainen ja humalointi jenkkivetoinen. Jännä kokonaisuus, joka on ainakin omalla maistelulistallani.


Maaliskuun puolelle kerkesi ulos myös Sonnisaaren neljäs uutuus, Sirri NEIPA. Panimon antaman makukuvauksen perusteella perinteiset trooppiset hedelmät ovat tässäkin NEIPAssa pääosassa, kuten kuuluukin. Panimolta ja hyvin varustelluista ravintoloista. Mene ja juo!

Nailo Brewing

Nailo julkaisi maaliskuussa kaksi uutuutta. Aplite on 5-pinnainen DDH pale ale. Panimo hehkuttaa olutta sameaksi ja makumaailmaltaa trooppiseksi, joten hommasta jotain tietävät jo arvaavat, mikä homma. El Dorado, Idaho 7 ja Nectaron takaavat purennan ja hedelmäiset vibat.


Nailon toinen uutuus on mielenkiintoinen tuttavuus, sillä kyseessä on “bändiolut”. Love, Pablo juhlitaa oululaisen räppärin, Jokrateksen, kanssa yhteistyössä suunniteltu trooppinen gose. Se juhlistaa artistin uutta levyä: Rakkaudella Pablo. Makumaailmasta löytyy panimon mukaan passionhedelmää, limeä, kookosta ja toki ripaus suolaa. Lisää tämmöisiä kollaboraatioita!


Ajankohtaiset panimokuulumiset löydät parhaiten näiden linkkien kautta:

Sonnisaari

Nailo Brewing 

Hailuodon Panimo

Leave a Reply