Olutkaupunki Oulu – maaliskuu 2024

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.

Kevätkuukaudet ja pitenevät päivät saapuivat Ouluun maaliskuun muodossa, ja oululaisilta panimoilta saatiin kuukauden aikana runsaasti uutuuksia.

naïlo brewing co

Naïlon kevät lähti liikkeelle peräti viidellä olutuutuudella maaliskuun aikana.

Ensimmäisenä kuukauden avannut zephyr on west coast IPA, jossa humalapaketti pelaa Amerikan ja Uuden-Seelannin mauilla Ahtanumin, Lemon Dropin ja Wai-itin muodossa. Olut on myös gluteeniton, mikä varmasti joillekin oluen ystäville aina tulee tervetulleena asiana.

Naistenpäivää naïlo juhlisti Oulun Anarkistimarttojen kanssa yhteistyössä tehdyllä Lucina pale alella. Kuivahumalointia Stratalla, Mosaicilla ja Cryo Idaho 7:lla, tavoitteena helposti lähestyttävä pale jossa juotavuus on kunnossa.

Sourien maailmaan astuttiin gamut-hedelmägosella. Mansikkaa, greippiä ja bergamottia, jota leikkaa gosen tyypillinen korianteri ja kevyt suola. Tämä kuulostaa ihanalta!

Naïlo on aiemminkin Mallaskellarin talon oluiden tekemisessä kunnostautunut, ja maaliskuussa hanaan saatiin GaLa, Galaxy-humalalla kuivahumaloitu lager. Tämän totesin itsekin jo mainioksi veto-olueksi.

Maaliskuun mehukiintiön täydensi vielä pebble-NEIPA. Nectaronia, Motuekaa ja Superdeliciä – yhdistelmä jonka jälkeen varmasti rugby alkaa taas innostamaan!

Sonnisaari panimo

Sonnisaarelta saatiin maaliskuussa pääsiäiseksi pari uutuutta.

Veitikka on kevätauringon kaveriksi mainiosti sopiva, klassinen vehnäolut. Tasapainoinen paketti, joka sai minusta hyvin kiinni niistä jutuista mitkä kesälläkin terassilla vaikkapa perinteisessä saksavehnässä innostavat.

Helmikuun Kieronymouksen jälkeen jatkettiin haippi-Phantasmin kanssa pelaamista Pulpture-NEIPA:n kanssa. En ole itse niin saanut vielä Phantasm-pulverista kiinni, mutta mainio mehuannos Pulpture on. Vielä kun kuitenkin sitä kuuluisaa kärriäkin aina löytyy edes vähän Sonnien tankeista. Reaktioita Oulun olutseuralaisilta kuunnellen tästä on paikoin pidetty todella paljon.

Muuta

Craft Beer Oulu julkaisi pääsiäisen alla ensimmäisen “artistikattauksensa”. Ulkomaisista panimoista Ouluun saapuvat 24.-25.5.2024 Andersson’s Virosta ja Seven Island Brewery Kreikasta. Kotimaasta paikalla ovat ainakin Keppo, Kolima Distillery, Masis, Nilkko, Pirula, Salama, Wasa Brewing Co, ja toki oululaiset Naïlo ja Sonnisaari.


Oululaisten panimojen kuulumisista pysyy perillä reaaliajassa toki internetin ihmeellisessä maailmassa.

Hailuodon panimo

Naïlo

Sonnisaari

Leave a Reply