Olutkaupunki Oulu – Marraskuu 2022

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Loppukirille rynnistänyt Maistila julkaisi kunnioitettavan määrän uusia ja kiinnostavia oluita. Uutuuksia ilmeistyi myös Sonnisaarelta ja Nailolta.

Maistila

Mitäs sanotte tästä: Moood Coffee Edition Milk Stout, Mops with the Hops California IPA, 666 (vai 999?) West Coast IPA, Helakka kiivi-edition, lakulla höystetty Mango Tango ja Moon and Back NEIPA. Siinä on kolme kokonaan uutta IPAa ja kolme mausteripauksella höystettyä versiota vanhoista suosikeista. Kun tähän määrään lisätään vielä viimeiset erät Muiskua, Erämaan tietäjää, UESB:tä, Tropiikissaa ja maitokaupparajoihin mahdutettua Vallesmannia, Kaarnatien panimokaupan ovi käy varmasti tiuhaan.

Maistilan marraskuun olutvyörytyksestä olen ehtinyt testaamaan vain 666. erän kunniaksi julkaistun mainion länsirannikon IPAn ja Moon and Back NEIPAn, joka toimi Sabrosta huolimatta (tai sen vuoksi) mainiosti, vaikkei ihan parhaiden Maistila-mehujen tasolle ylläkään.

Sonnisaari

Sonnisaaren uutuuksista kiinnostavin ja jykevin on No Sleep ’til Rajakylä, 9-prosenttinen DIPA, jossa luvataan olevan lämmittävä annos mallasta ja turruttava annos humalaa. Kun tuota tempaisee growlerillisen, tarkenee hetken kirpeässäkin pakkassäässä! Muista uutuuksista Särö Extra Pale Ale on Columbuksella, Cascadella ja Mosaicilla jykevästi humaloitu mutta kevyesti juotava ja kuiva ale. Särössä on alkoholia 6 %, joten sitä uskaltaa pikkujouluissa ottaa toisellekin jalalle. Sonnisaaren uutuuksista ehdin maistamaan vain Jyväkurkku Dobbelbockin, joka lämmitti Lumo-valofestivaalin jälkeen Leskisessä toivotulla tavalla.

Maininnan arvoista on myös se, että Humalaja-klassikkoa on tullut uusi erä ravintoloihin ja Alkoon.

Nailo Brewing

Nailon marraskuun ainoa olutuutuus on Azaccalla, Ekuanotilla ja Amarillolla humaloitu Karst session IPA. “Karst lands somewhere between the West and the East Coast – it’s hazy, dryish and hop forward without being overly bitter”. Tulkitsen, että tarjolla on Keskimaan IPAa jouluhobiteille ja muille tontuille. Pitänee testata!

Uutuusoluen lisäksi Nailolta tuli Salaman kanssa yhteistyössä täytetty joulukalenteri, joka näin joulukuun alkupäivinä varmasti on jo asiakkaita ilahduttamassa.


Ajankohtaiset panimokuulumiset löydät parhaiten näiden linkkien kautta:

Sonnisaari

Maistila

Nailo Brewing 

Hailuodon Panimo

Leave a Reply