Olutkaupunki Oulu – Syyskuu 2021

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Sonnisaari

Sonnisaarelta saatiin syyskuussa yksi uutuus, kun panimo teki uuden aluevaltauksen ja pani witbierin. Olut kantaa nimeä Kraaseli ja panimon some hehkuttaa 5,1 prosenttista lientä seuraavasti:

“Kraaseli on varsin perinteinen Wit: kevyt, erittäin aromaattinen ja he-le-ve-tin raikas. Vehnää, kauraa ja ohraa on sopassa monessa muodossa ja niistä saatiin samettisen kuohkea runko ja sameasti vaaleankeltainen habitus. 

“Salaiset mausteseokset” ovat tyylille ominainen myynninedistämiskeino, jota toki hyödynnämme sumeilematta. Toisin sanoen keittoon heitettiin reippaasti appelsiininkuorta, superhyvää intialaista korianterinsiementä ja mustapippuria. Ne nivoutuvat saumattomasti yhteen hedelmäisiä estereitä ja kevyttä mausteisuutta puskevan belgihiivan kanssa.”

Maistila

Myös Maistilan tarjonta oli vilkkaisiin kesäkuukausiin verrattuna hiljaista. Ainoa uutuus oli growler-ipojen jatkumoon seitsemän pinnainen Merenneiti. Tyyliltään tämä on lokeroitu pacific ipaksi ja humalakattaus sisältää Columbusta, El Doradoa ja Citraa. En ole päässyt maistamaan, mutta veikkaan, että mitään yllätyksiä tämän suhteen ei ole luvassa. Ja tässä tapauksessa se on hyvä asia.

Muuten Oulussa oli uutuuksien suhteen hiljaista. Toivon mukaan ollaan myrskyn silmässä ja lokakuussa saadaan nauttia viljalti uusista oluista. Ainakin tuore oululaispanimo Nailo Brewing lupaili ensimmäiset oluensa tuleville viikoille. Odottaessa kannattaa käydä lukemassa esittely panimosta.


Ajankohtaiset panimokuulumiset löydät parhaiten näiden linkkien kautta:

Maistila

Sonnisaari

Panimo Narri

Hailuodon panimo

Nailo Brewing

Leave a Reply