Olutkaupunki Oulu – toukokuu 2024

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Kesä iski yllättäen, mutta onneksi oululaiset panimot olivat valmiina. Toukokuun aikana ilmestyi nimittäin kahdeksan uutta olutta ja lisäksi vielä kolme valikoimiin palannutta vanhaa tuttua.

Sonnisaari

Kuun ensimmäinen Sonnisaari-uutuus oli Beerformance West Coast IPA. Tämän 6,6-volttisen palautus- ja kesäurheilujuoman luvataan sisältävän pähkinäistä maltaisuutta, karamellia, limeä, kukkaisuutta ja greippiä. Tarjolla on kuvauksen perusteella myös kuivuutta, katkeruutta ja helppoa juotavuutta. Jos ja kun kesäkelit jatkuvat, Beerformance kuulostaa oivalta juomalta esimerkiksi Leskisen patiolla nautittavaksi.

Toukokuun muut Sonnisaaren uutuudet tuli kohtuullisella tarkkuudella käsiteltyä jo viimeviikkoisessa Craft Beer Oulu –postauksessa. Täydennettävää on vain sen verran, että toisella maistolla Ysi NEDIPA maistui paljon paremmin kuin ensikohtaamisella ja että Wit or What? vaikutti Tullisalin uumenissakin oivalta hellejuomalta. Sonnisaaren uutuudet on tuttuun tapaan saatavilla panimokaupasta ja anniskeluravintoloista, witbier ja Niittäjä-pils oletettavasti myös pullotavarana lähikaupasta.

Toukokuussa Sonnisaaren valikoimiin palasi myös 6,3-prosenttinen Kirpakka tyrni sour.

Nailo Brewing

Puolikuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen ja Nailon Beatista ei päivääkään. Beatin kolmas versio on karpalolla, persikalla, appelsiinilla, mustaherukalla, vadelmalla ja vaniljalla maustettu vahva sour. Olen tykännyt kahdesta aikaisemmasta Beatista enkä keksi yhtään syytä, miksi en tykkäisi tästäkin.

Aivan kuukauden viimeisinä tunteina tuli tieto myös Nailon tuoreimmasta NEIPAsta. Colada on HBC1019:llä ja Nectaronilla humaloitu trooppinen sumukalja, joka julkaistaan virallisesti vasta ensi viikolla. Olutta on kuitenkin jo nyt tarjolla kesäkautensa avanneella Mallasterassilla.

Kahden uutuuden lisäksi Nailo julkaisi tuoreet erät Saunakalija-lageria ja trooppishedelmäistä Mango Capac -souria.

Hailuodon panimo

Pikisaaressa Hailuodon panimon Mallassaunan nurkilla vietetään kesäkuun 8. päivä Pikipop-festaria. Festareiden 10-vuotisjuhlaa ilostuttamaan Hailuoto on tehnyt Pikipop-oluen, mutta sometutkailun perusteella ei selviä, onko kyse kokonaan uudesta oluesta vai uudelleen nimetystä tutusta tuotteesta. Muutenkin tietoa on niukalti. Vahvuutta oluessa näyttää somekuvan perustella olevan 4,3 prosenttia ja olutta luonnehditaan miedon katkeraksi ja erinomaisen aromikkaaksi, mutta siinä kaikki. Lisätietoa saanee suuntaamalla Mallassaunalle, jossa on Oulun ylivoimaisesti paras patio, hyvää ruokaa ja tietenkin myös sauna.


Oululaisten panimojen kuulumisista pysyy perillä reaaliajassa toki internetin ihmeellisessä maailmassa.

Hailuodon panimo

Naïlo

Sonnisaari

Leave a Reply