Kesän suomalaiset olutfestarit

Huhtikuu on niin hyvällä mallilla, että jo pari viikkoa on saanut itselleen muistuttaa, kuinka “ens kuun jälkeen on jo kesäkuu”. Olutfestareita on tulevanakin kesänä tarjolla lähes jokaiselle viikonlopulle, eikä ensimmäistä tarvitse odottaa edes kesäkuuhun asti!

Craft Beer Oulu 24.-25.5.

Craft Beer Oulua aikaistettiin viikolla, eikä se enää osu koulujen päättäjäisviikonlopulle. Tällä hetkellä Craft Beer Oulun panimoista on julkistettu Viron Andersson’s sekä kreikkalainen Seven Island Brewery. Suomalaisista panimoista mukana on esimerkiksi Masis, Nailo, Salama ja Sonnisaari. Lisää panimojulkistuksia pitäisi olla vielä tulossa.

Lepra Beer Fest 7.-8.6.

Lappeenrannassa Tuju Taproomin pihalla järjestettävillä festareilla on mukana Unkarin Mad Scientist, Ten Hands Brewing Ruotsista ja virolainen Puhaste. Festereille osallistuvat myös Suomen kärkipanimot Tuju, Olarin panimo, Revenant, Sonnisaari ja CoolHead.

Olutsatama 14.-15.6.

Kahdeksatta kertaa järjestettävää Jyväskylän Olutsatamaa nesteyttävät esimeriksi Fat Lizard, Kanavan panimo, Mad Finn ja Nailo. Kevään aikana ilmeisesti ilmoitellaan vielä lisää panimoita.

Craft Beer Helsinki 27.-29.6.

Craft Beer Helsinki järjestetään Rautatientorilla tänäkin kesänä. Mukana olevista panimoista ja lippujen hinnoista ei ole vielä tietoa, mutta jotakin se maksaa ja olutta on tarjolla. Nettisivut lupailevat lisätietoa kevään 2024 aikana, ja vielä on kevättä jäljellä. Hätäillen tekemällä ei kuulemma tule muuta kuin kusipäisiä mukuloita.

Craft Beer Garden Festival 5.-6.7.

CoolHeadin tiluksilla Viikissä nähdään 10 ulkomaista ja 10 suomalaista panimoa. Panimoista on tällä hetkellä tiedossa englantilaiset Burnt Mill, Floc, Northern Monk ja Verdant sekä suomalaiset Hiisi, Salama, Tired Uncle, Tuju ja tietysti CoolHead. Lisäjulkistuksia on tulossa, mutta panimolista näyttää kiinnostavalta jo nyt!

Zinc Craftbeer and Streetfood Festival 19.-20.7.

Vaasan ensimmäinen käsityöläisoluttapahtuma järjestetään Zinc Craftbarissa. Tapahtumakuvauksen mukaan luvassa on 15 panimoa ympäri Eurooppa, ja ensimmäiset panimojulkaisut herättävät kyllä kiinnostuksen. Tarjolla on ainakin Anderson’s Virosta, Blackout Romaniasta, ruotsalainen Bryggverghet, puolalainen Pinta ja minulle entuudestaan tuntemattomat Ophiussa Portugalista ja Radical Way Kyprokselta.

Haze Wave Festival 26.-27.7.

Haze Wave tekee paluun vuoden tauon jälkeen. Tällä kertaa Haze Wavea vietetään Otaniemessä entisessä tutkimuslaboratoriossa, mutta tarkka sijainti ilmoitetaan myöhemmin. Festareille osallistuu reilut 40 panimoa, joista tällä hetkellä on tiedossa jo 32. Ärpus, Cloudwater, Fuerst Wiacek, Garage ja kumppanit ovat kiinnostavia nimiä, mutta veikkaisin, että muutama jenkkipanimo ja hypepuksuttamo on vielä julkaisematta. Harmillisesti Coldplayn Olympiastadionin keikat osuvat suunnilleen samaan ajankohtaan, ja hotellimajoittuminen Helsingissä on vielä tavallistakin kalliimpaa.

Vilja Beerfest 8.-10.8.

Bistro Viljan, Bar Kujan, Panimo Himon ja Teemu Lahtisen yhteisponnistus tulee taas. Ajankohtaa ja tapahtumapaikkaa lukuun ottamatta tietoa ei vielä kauheasti ole, mutta kiva olisi saada ainakin Revenant tarjoilemaan olutta. Toiveeni tuskin on täysin mahdoton, sillä Revenant oli mukana jo Vilja Winterfesteillä. Vilja Beerfest näyttää osuvan osittain päällekkäin Flow Festivalin kanssa, mutta Tampereelta ehtii kyllä sunnuntaiksi Pulpia ja Alvvaysia katsastamaan.

SOPP-kiertue

SOPP on Tamperella 23.-25.5., Vantaalla 7.-8.6., Lahdessa 4.-6.7., Helsingissä 17.-20.7., Turussa 8.-10.8. ja tuttuun tapaan kesän loppumetreillä myös Oulussa 22.-24.8.

Leave a Reply