Esittelyssä Juomapuohi

Olutkauppias Reeta Kallio ja iloinen bloggari.

Oulusta kuuluu kummia. Kivenheiton päähän Rotuaarin pallolta aukesi tiistaina olutkauppa ja -baari. Juomapuohessa piti toki lähteä heti käymään.

Jos on tutustunut Suomen eteläisten osien olutkulttuurin, on Juomapuohen konsepti varmasti tuttu. Tämän myöntää myös Reeta Kallio, toinen puodin yrittäjistä.

– Kyllähän tässä on Flindasta ja Pienestä on otettu mallia.

Ja mikäs on mallia ottaessa. Konsepti on hyvä. Alle 5,5 prosenttiset oluet voi ostaa kotiin ja sitä vahvemmat juodaan paikan päällä. Jos juoman kanssa istahtaa alas, perii Juomapuohi euron verran lasimaksua.

Olutta meiltä ja muualta

Idea baarin ja olutkauppaan perustamisesta syntyi tarpeesta tehdä elämässä jotain mielekästä.

– Me ollaan molemmat jo yli 30. Ajateltiin, että pitäisi tehdä elämässä jotain, mikä oikeasti kiinnostaa. Ja se oli sitten olutkauppa, Reeta naurahtaa.

Juomapuohi näytti ainakin avajaispäivänä kahden olutta rakastavan harrastajan paikalta. Jääkaapeista löytyi hyvä kattaus niin kotimaisia kuin ulkomaisia oluita. Esimerkiksi Brouwerij de Molen ja Cervisiam olivat edustettuina. Paikallisten oluiden suhteen Juomapuohilla on Reetan mukaan ässä hihassa.

– Olemme tällä hetkellä ainoa paikka Oulussa, josta saa Hailuodon panimon pikkupulloja ostettua kotiin.

Myös tulevaisuudessa arktinen ulottuvuus on tarkoitus pitää mukana.

– Haaveena on pitää esillä pohjoisen alueen oluita. Meillä on täällä pohjoisessa paljon hyviä panimoita. Esimerkiksi Tromssasta löytyy mielenkiintoinen panimo, Reeta kertoo.

Oluthylly harrastajien tarpeisiin

Oluthylly on joka tapauksessa tarkoitus pitää myös vaativamman harrastajan makunystyröitä kutkuttavana.

– Kyllä siellä pitää löytyä oikeasti kiinnostavia tuotteita niin suomesta kuin ulkomailtakin. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla on vielä paljon panimoita, joita ei Oulussa juuri näe, Reeta kertoo.

Valintaprosessi auttaa myös yrittäjien harrastuneisuus.

– Aika pitkälti katsottiin mitä oli mahdollisuus saada ja sitten mietittiin, että mitä haluttaisiin itse maistaa, Reeta muistelee.

Harrastajalta ja harrastajalta siis. Kuulostaa lupaavalta!

Juomapuohi?

Pouhi on murresana, jolla on Reetan mukaan tarkoitettu varastoa, jossa on säilytetty elintarvikkeita tai esimerkiksi juuri olutta. Mutta jos Reetan pitäisi suositella hänen oman puohinsa hyllyltä olutta, mitä se olisi?

– Brewskin Creamy Carousel on kesäinen ja trendikäs olut, jonka itse nostaisin meidän valikoimasta esille. Olen myös sitä mieltä, että jokaisen suomalaisen pitäisi maistaa CoolHeadin Salted Liquorice.

Maahantuojia Juomapuohilla on tällä hetkellä ainakin Pien, Humalove ja Pikkulintu. Juomapuohi tulee olemaan myös Untappd Verified -paikka ja kaupan valikoimaa voi tulevaisuudessa seurata sovelluksen kautta.

Kannattaa siis tarkkailla Untappdia ja vierailla olutostoksilla.

Humaloitujen tarjoiluehdotus Juomapuohille on seuraava: Rotuaarilta pehmis ja hyvää seuraa, Juomapuohiin ostoksille ja torinrantaan tai Kiikeliin kassipuljaamaan.

Sampo

Leave a Reply