Kevään ja kesän oluttapahtumat

Talviaikaa on vielä reilu viikko jäljellä, mutta kesä ja olut ovat jo mielessä. Onneksi muutama keväinen oluttapahtuma keventää odotusta. Humaloidut kokosi kevään ja kesän iloisimmat riennot.

17.-18.3. Craft Beer Helsinki Wanha Satama

Kevään ensimmäinen olutfestari alkaa jo tänään, kun Wanhaan Satamaan tulevat esimerkiksi Lervig, Omnipollo, To Öl ja hämmentävän kovia Untappd-arvosanoja keräävä barcelonalainen Little Rain. Mukana on tietysti myös kiinnostavia kotimaisia panimoita Salamasta Cool Headiin ja Nailosta Olarin Panimoon. Tapahtuman oluttarjonnan voi tarkistaa Untappdista ja nettisivuilta. Jos pääsisin osallistumaan, en jättäisi Paragonia juomatta!

5.-6.5. Tallinn Craft Beer Weekend ja MBCC 2023

Kevään superviikonloppuna kaadetaan olutta sekä Kööpenhaminassa että Tallinnassa. Mikkellerin MBCC 2023 -festareilla on yli 80 panimoa ympäri maailman ja Tallinnan festareillekin on tällä hetkellä ilmoitettu jo viitisenkymmentä panimoa. Maisteltavaa riittäisi varmasti molemmissa, mutta työt haittaavat harrastuksia tänäkin vuonna.

3.-4.6. Craft Beer Oulu

Craft Beer Oulu tulee taas! Festareille osallistuvia panimoita on julkaistu vasta muutama, mutta lisäuutisia on varmasti luvassa piakkoin. Ensimmäisen julkaisuerän kiinnostavinta laitaa ovat unkarilainen First Craft Beer ja virolaistamperelainen Sori Brewing.

16.-17.6. Olutsatama

Jyväskylän Olutsatamaan on julkaistu muutama panimo ja lisäjulkistuksia on ilmeisesti tulossa pian. Esimerkiksi Hiisi, Nailo ja Sori ovat varmuudella mukana.

29.6.-1.7. Craft Beer Helsinki

Craft Beer Helsinkiä vietetään Rautatientorilla tänäkin kesänä. Panimoista ei ole vielä tietoa, mutta eiköhän lisätietoa saada pian kevään CBH-tapahtuman jälkeen.

28.-29.7. Helsinki Haze Wave Festival

Kun ensimmäisiin julkistuksiin kuuluvat esimerkiksi 3 Fonteinen, Cloudwater ja Adroit Theory, hyvää on taas luvassa. Lisätietoa tapahtumapaikasta julkaistaneen piakkoin ja tietoa uusista panimoista tipahtelee viikoittain.

SOPP-karavaani

Suuria oluita ja pieniä panimoita ihmetellään ensimmäisen kerran Tampereella 25.-27.5., ja homma jatkuu tasaisella tahdilla läpi kesän. Oulu on jälleen elokuun lopussa SOPP-kiertueen viimeinen pysähdyspaikka.

Euroopan tarjontaa

Jos hyvä tuuri käy, olutfestareille pääsee myös reissussa. Kevään aikana kippistetään esimerkiksi Varsovan (23.-25.3.), Prahan (31.3.-1.4.) ja Barcelonan (26.-28.5.) kaltaisissa kaupunkilomakohteissa. Google on tässäkin tapauksessa ystävä.

Hypepanimoiden jonoissa ja kaljateltoissa tavataan!

-Jarmo

Leave a Reply