Suomen paras olutbaari

Huonolaatuinen selfie Suomen parhaassa olutbaarissa.

Voisi kuvitella, että Suomen parhaan olutbaarin valinta olisi vaikea tehtävä. Ei ole. Se on baari, jossa tuoppi maksaa lähes poikkeuksetta yli kympin, kanta-asiakkaita ei juuri ole ja henkilökunnan kanssakaan ei pääse kasvotutuiksi. Lisäksi istumapaikkoja voisi olla enemmän ja asiakkaat tukkivat käytävät matkalaukuilla. Ja paremmalla olutvalikoimalla varustettu kuppila löytyy lähes jokaisesta kaupungista, vaikka tarjonnassa ei sinänsä vikaa ole.

Joko arvasit? Suomen paras olutbaari on Helsinki-Vantaan lentokentän Oak Barrel. Kuten mainitsin edellä, olutpuolelta et löydä erikoisuuksia ja hinnoissa on kolikko tai kaksi lentokenttälisää. Sinänsä Oak Barrel ei oikeasti edes ole huono olutbaari. Useita hanoja, löytyy Stallhagenia ja ulkomaalaisia klassikoita. Pulloissa perusbelgit ja niin edelleen. Tästä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, se on Suomen paras olutbaari.

Suomen parhaan olutbaarin Oak Barrelista tekee se, että sen oluissa on yksi mauste, joka puuttuu Suomen olutvalikoimaltaan parhaista anniskelutiloista: lupaus seikkailusta. Oak Barrel on matkaajan pakollinen välistoppi, jossa otetaan selfie ja tungetaan se someen sopivan suolaisilla asiatunnisteilla: #hajotkaapakkaseen ja #lomillelompsis. Tai vaikka sinne työmatkalle, mutta ulos perusarjesta.

Ajatus ei ole uusi ja siitä on tehty ihan akateemista tutkimusta. Alkoholi on eräänlainen sosiaalinen portti sekä arjen ja juhlan että työn ja vapaa-ajan välillä. Afterwork skumppa maistuu niin makealta juuri siksi, että se on rituaali, jolla erottaudutaan arkisesta aherruksesta. Tämä rituaali voi periaatteessa olla mitä vain, mutta ruoka ja juoma, ja erityisesti alkoholi, on meidän kulttuurissa tärkeä osa näitä siirtymäriittejä. Samasta syystä jouluruokaa ei syödä maun vuoksi, vaan siksi, että se tuo joulun.

Tätä samaa jatkumoa on tuoppi Oak Barrelissa. Se on ovi, joka erottaa arjen tulevasta seikkailusta. Siksi Oak Barrelin oluet maistuvat paremmilta kuin minkään muun ravintolan. Ja siksi 12 euron tuopista ei ole senttiäkään liikaa.

Se, joka ei ole nauttinut olutta Oak Barrelissa ja ottanut selfietä, heittäköön ensimmäisen kiven!

-Sampo

Leave a Reply