Teerenpeli Oulu

Oulun Teerenpeli avasi ovensa viime viikon lopulla Kauppurienkadun ja Torikadun kulmassa, yhdessä kaupungin vilkkaimmista paikoista. Koska Teerenpelin oluet ja ravintolakonsepti olivat jo ennestään tuttuja, Humaloiduilla ei ollut mielenkiintoa rynnätä Suomipop-festarikävijöiden sekaan avajaishuumaan. Silti jo tämän viikon alussa tuli mieleen kaksi ajatusta: ”Pitäiskö sitä sittenkin?” ja ”Eihän sitä tiedä, vaikka yllättyis”. Pitihän sitä.

Vierailun ainoaksi yllätykseksi jäi lopulta se, miten valtavan suuri kuppila Oulun Teerenpeli on. Nettisivujen mukaan ravintolassa on 330 asiakaspaikkaa ja se on Oulun kokoisessa kaupungissa paljon. Lukuun ei taida edes sisältyä kookas patio.

Teerenpelin sisustus oli sitä, mitä odottaa saattaa: punaista tiiltä, puuta ja nahkasohvia, tyylikästä ja yllätyksetöntä. Ruokalistalla puolestaan näkyi olevan leipiä, makkaroita ja muuta vastaavaa baaripurtavaa, mutta bataattien (!) loppumisen vuoksi kaikkia annoksia ei ollut tiistaina saatavilla. Viskivalikoima sentään herätti mielenkiintoa.

Teerenpelistä kertonee jotakin se, että jopa olutblogissa tuntuu oleellisemmalta puhua sohvista ja neliöistä kuin itse oluesta. Hanavalikoimassa oli nimittäin (maltillisesti hinnoiteltuja) Teerenpelin perustuotteita, mutta ei nähdäkseni yhtään vierailevaa olutta tai Panimon Erikoista. Pullokaapista sentään löytyi pari Panimoyhtiö X:n IPAa sekä muutamia varman päälle valittuja tuotteita Belgiasta, Saksasta ja Englannista. Ei Teerenpelillä ainakaan nykyisellään ole silti mitään uutta annettavaa Oulun olutelämään.

Kaikesta edellä mainitusta huolimatta veikkaan, että Teerenpelissä tulee riittämään asiakkaita alkuryntäyksen jälkeenkin. Varovaiset mutta puhtaat oluet eivät varmasti säikäytä ketään, ja parhaassa tapauksessa Teerenpelistä voi jopa saada alkuvauhdit pienpanimo-oluiden maailmaan. Menestyksen todennäköisyyttä lisää myös se, että tilaa riittää, viskeistä löytyy ja ettei siidereitä ja lonkeroita ole unohdettu. Lisäksi Teerenpelistä on mahdottoman näppärä pyörähtää tai pyöriä viereiseen Ihkuun tanssilattialle ja karaokelle.

Jarmo

Leave a Reply