Testissä suomalaiset olutverkkokaupat – Maistila ja Juomapuohi

Reeta Kalliota uudet liiketilat hymyilyttävät.

Humaloitujen koronaraportit jatkuvat myös pääsiäisenä. Pitkäperjantain passio kääntyy komedian kautta farssiksi, kunhan juomapuoli on kunnossa. “Juomapuoli” rimmaa muuten sanan “Juomapuohi” kanssa. Sattumaako? Enpä usko! 

COVID-19-epidemia on laittanut suomalaiset pienpanimot tekemään pakon edessä innovaatioita. Maassa, jossa kotimainen toimija ei voi toimittaa alkoholia kotiin, laitettiin pystyyn pikaisella aikataululla verkkokauppoja. Kuulostaa hullulta, mutta pakkohan se oli testata!

Maistilan verkkokaupan hyvät puolet tulivat esiin jo ennen kuin kerkesin itse edes sivustolla vierailla. Rovaniemeläinen ystäväni nimittäin ilmoitti, että hänen tekemänsä tilaus on haettavissa ja hän on merkinnyt minut hakijaksi. Paketti myös maksetaan suoraan netissä, joten mitään rahan veivaamista ei tarvinnut harjoittaa. Kätevää! 

Itse kokeilin kaupan toimivuutta eilen torstaina. Tuotteet olivat sivuilla selkeästi esillä, ja oluista oli kaikki tarvittavat perustiedot saatavilla. Maistilalla on tarjolla pieni valikoima muiden panimoiden oluita, joita sai myös kätevästi ostoskoriin ladottua.  

Koronakriisi on saanut panimot tarjoamaan oluita ns. growlereissa, eli suomeksi erinäisissä tonkissa. Maistilan verkkokaupassa oli tarjolla yhteensä kahdeksan erilaista growler-vaihtoehtoa, joista osaa ei ollut pullotavarana saatavilla. Jos ostat olutta juotavaksi, etkä säilöttäväksi, niin kannattaa ehdottomasti testata.

Itse tilaaminen ja maksaminen oli vaivatonta. Panimolle oli ilmestynyt oma ovi ennakkotilauksia varten ja pandemiatilanne oli huomioitu hyvin: ihmiset jonottivat kiltisti kahdessa jonossa ja turvavälit olivat THL:n suositusten mukaiset.

Omalla kohdallani panimolla sattui pieni lapsus ja tilaamani growlerin tilalta oli pussin pohjalle eksynyt 0,33 vetoinen lasipullo.  Panimolta luvattiin kuitenkin hyvittää inhimillinen virhe heti seuraavan panimovierailun yhteydessä. 

Humaloidut suosittelee ja aikoo käyttää palvelua myös uudestaan. 

Juomapuohi muutti Rotuaarin pallon viereen

Juomapuohi aukaisi uusien liiketilojensa ovet keskiviikkona. Myös puohella on poikkeustilanteeseen poikkeuksellisia ratkaisuja.  

Juomapuohi ei ole vielä laittanut omaa verkkokauppaa pystyyn, mutta kaupan oluita voi tilata toisella tavalla. Untappdista löytyy lista Juomapuohen oluita hintoineen, joista voit valita mieleisesi ja laittaa kaupalle sähköpostia. Kokeilin palvelua ja kysyin samalla Juomapuohen tyyppien tunnelmia. 

– Me ollaan mietitty nettikauppaa myös, mutta koska ei nähdä sille tulevaisuudessa niin suurta tilausta, päädyttiin tekemään näin. Tilauksia on tullut useita, ja se on saanut taas miettimään verkkokauppaa nyt, kun on saatu ovet auki ja arki alkaa rullaamaan, Juomapuohen Reeta kommentoi.  

Tällä hetkellä Untappdin ja mailin yhdistelmä toimii mukaan Reetan hyvin. Reeta näkee myös synergiaetuja siinä, että olutvalikoiman joutuu tarkistamaan Untappdista. 

– Koen myös, että Untappd auttaa valitsemaan oluita, koska sieltä näkee suoraan oluiden reittaukset ja kuvaukset. Eli oluista saa samalla klikkauksella paljon tietoa. 

Fiilis uuden paikan avaamisesta on Reetan mukaan katkeransuloinen. Positiivinen asiakaspalaute on saanut lipun pysymään korkealla, myös näinä vaikeina aikoina. Tilausta konseptilla Oulussa tuntuu riittävän.  

– Olemme todella tyytyväisiä uuteen paikkaan, mutta olisi ihanaa päästä juhlimaan kunnon avajaisia asiakkaiden kanssa.  

Tässä vielä tärkeimmät linkit onnistuneeseen pääsiäiseen: 

Maistilan verkkokauppa 

Ohjeet Juomapuohesta tilaamiseen 

Juomapuohi Untappdissä

–Sampo

Leave a Reply