Humaloidut syö: Tuba Food & Lounge

Suomen parasta pizzaa

Jos Ouluun matkustavalle pitäisi suositella vain yhtä ravintolaa, valintani olisi Tuba ja perustelut seuraavat: “paikallisia pienpanimo-oluita ja Suomen paras pizza”.

Tuba tarjoaa arkipäivisin mainion lounaan ja iltaisin pizzaa, hampurilaisia ja taitaapa listalla jokin salaattikin olla. Kasvissyöjät ja vegaanit on huomioitu asianmukaisesti. Käyn Tubassa melko usein, mutta en oikeastaan osaa kommentoida ruokalistaa kovin perusteellisesti ja syy on American’t, Suomen paras pizza, jossa rasva, suola, umami, tulisuus, raikkaus ja makeus kasataan erinomaisen pohjan päälle tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Olen syönyt hyvää pizzaa Daddy Greensissa, Sitkossa, Via Tribunalissa ja monissa muissa ravintoloissa ympäri Suomen, mutta yksikään ei ole vetänyt vertoja American’tille.

Olutrintamalla Tuban tarjonta on riittävä, mutta ei mitenkään poikkeuksellinen: yksi Hailuoto ja yksi Sonnisaari hanasta, Nailoa, Sonnisaarta ja Hailuotoa jääkaapista sekä ainakin Lapparia, Auraa, Lahden erikoista, Birra Morettia ja alkoholittomia niille, jotka sellaisia kaipaavat. Valikoiman suhteen isoin naputuksen aihe on se, että esimerkiksi Sonnisaaren oluista tarjolla on vain panimon miedoimpia oluita, vaikka pizzan kaveriksi passaisi mainiosti esimerkiksi täysivahvuinen IPA.

Tubassa on tietysti tarjolla on myös viiniä ja siideriä, ja jälkkäriksi voi ostaa kahvin sekä pullaa ja kakkuja, jos pizzan ja oluen jälkeen kapasiteetti riittää. Tuban voisarvet ja laskiaispullat ovat kovasti kehuttuja ja kakut maistuviksi todettuja.

Tuba on varsinkin viikonloppuisin suosittu, joten pöytä kannattaa varata jo etukäteen, ettei jää ruuatta.

-Jarmo

PS. Tekstin positiivisesta sävystä huolimatta tämä ei ole kaupallinen yhteistyö tai maksettu mainos, eikä Humaloidut hyödy tästä(kään) tekstistä millään tavalla.

Leave a Reply