Lopun ajat ovat täällä? Vuoden 2024 olutennustukset

AI:n näkemys humaloidusta Nostradamuksesta.

Rakas lukija. Jos olet täällä positiivisten uutisten toivossa, käänny takaisin äläkä katso taaksesi. Tässä tekstissä nimittäin tulkitaan Humaloitujen toimitukseen tulleita enteitä olutvuodesta 2024. Nostradamuksen saavutuksiin verrattavissa ennustuksissa sukelletaan suomalaisen oluen tulevaisuuden ajatuksella “mitä on pahinta, mitä voi tapahtua?”. 

Tämän tekstit väittämät ja ajatukset perustuvat kirjoittajan henkiolennoilta saamiin ilmoituksiin, hallusinaatioihin, hypnoosin keinoin saavutettuun salatietoon, planeettojen asentoihin ja Maikkulan Nesteen kusilaarilla saatuun informaatioon. 

Kirjoittajan oikeusturvan vuoksi mainittakoon, että tämä ei ole sijoitusvinkki eikä facebook ole mukana arvonnassa. 

Nyt ne ennustukset. 

Suomalaisten pienpanimoiden pudotuspelit jatkuvat.  

Viime vuonna lapun löivät luukulle muun muassa Waahto ja Olaf. Myös Ruotsissa useampi pulju löi ovet säppiin. Tämä trendi jatkuu myös vuonna 2024. 

Syiksi valveuneni kertovat Ukrainan sodan aiheuttaman nousun raaka-ainekustannuksissa sekä energian hinnassa. Nämä yhdistettynä pandemian aiheuttamiin loveen lompakossa ja voi monella panimolla kirstunpohja häämöttää.  

Lisäksi suomalainen pienpanimokulttuuri alkaa siirtyä villistä nuoruudesta kohti aikuisuutta: kaikki uusi ei lähtökohtaisesti myy ja tuotteen ja brändin, molempien, pitää olla kunnossa. Muuten ei kauppa käy – ainakaan riittävällä volyymilla.  

Emme näe kaupparajan nostoa 8 prosenttiin. 

Nykyhallituksen lupauksista oluenkuluttajaa kiinnostaa tietysti eniten lupaus alkoholin vähittäiskaupparajan nostaminen kahdeksaan prosenttiin. Edellinen, 0,8 prosentin, nosto oli itsessään sellainen jupakka, että tätä ei saada lupausten mukaisesti keväällä eikä edes tänä vuonna maaliin. 

Eniten lain voimaantuloa jarruttaa valmistustaparajoite. Lakiluonnoksessa alkoholiprosentin nousu rajattaisiin käymisteitse valmistettuun alkoholiin, joka valitettavasti estää lain voimaantulon ainakaan tänä keväänä. Nimittäin tällainenhan ei EU-lainsäädännön valossa ole kosher saati halal.  

Maamme konservatiivisiipi ei puolestaan anna vahvojen limuviinojen pilata nuorisoa. Uskon lain saavan myös enemmän huomiota kotimaan mediassa, kunhan isot ja oikeat ongelmat poistuvat taka-alalle uutispuurostani. 

Tämäkään ei ole craft lagerin vuosi. 

Craft lager on trendi, josta on tullut jo osittain meemi. Tyyliä on veikkailtu trendiksi asiantuntijapiireissä ties kuinka pitkään ja onpa sitä osa pienpanimoista jopa tehnyt. 

Mutta ollaanpa rehellisiä ja kuunnellaan pääni sisällä puhuvia entiteettejä: kukaan ei halua craft lagerin vuotta nyt eikä tulevaisuudessa. 

Käsityöläisolut on seikkailua ja leikkimistä, jossa pärjäävät isot maut ja rohkeat ideat. Vaikka craft lager voi juomana tätä olla, niin olutharrastajien mielikuvissa se ei vielä ole siihen valmis. Joten kannattaa varautua erittäin katkeriin ja happamiin makuihin myös tänä vuonna. Neipa on uusi neipa. 

Leave a Reply