Näin syntyi Panimo Narrin XIII

Haukiputaalainen Panimo Narri julkaisi toissa viikonloppuna ensimmäiset oluensa. Tällä hetkellä sekä Velho että XIII ovat ymmärtääkseni myyty loppuun. Tämä ei estä tekemästä vielä yhtä juttua panimosta ja panimokaupasta. Panimo Narrin Janne Översti nimittäin raotti hiukan ajatuksenjuoksuaan XIII-dipan takana.

XIII on vadelmalla ja habanerolla maustettu 7,5 prosenttinen tupla-ipa. Överstin mukaan ajatus oluesta lähti liikkeelle Tarot-kortista.

– Etsin tarotin kuolema/siirtymä/nimetön -korttiin jotain vastaavaa makuteemaa.

Oluen alkuun Övertsi halusi pienen pelon tunteen, siitä mitä tapahtuu.

– Lopulta kyseessä on miellyttävä matka poltteen tuolle puolelle. Siihen sitten kiva humalakimara tukemaan poltetta sekä vadelmaa ja mallasta antamaan hyvän ja makean pohjan.

Chili on oluessa itselleni selkeä ”ei”. XIII:ssä maku kuitenkin toimii. Chilikokeiluun Översti uskalsi sukeltaa omien kokkailukokemuksiensa pohjalta.

– Chilipäänä tykkään todella paljon habaneron mausta. Kokkauksessa on tullut myös yhdistettyä vadelmaa ja chiliä aikaisemmin.

Chilin lisäksi Översti nauttii progesta. Musiikin voimaa ei jätetty käyttämättä, kun hän suunnitteli Panimo Narrin ensimmäistä olutta.

– Teemaan sopivasti oluelle ja hiivalle soitettiin käymisen aikana Van der Graaf Generatorin After the Flood -biisiä.

-Sampo

Leave a Reply