Panimo Narrin olutpuoti

Panimo Narri avasi panimomyymälänsä ovet vappupäivänä, ja Humaloidut suuntasi liki välittömästi Haukiputaalle, Pohjantietä noin 25 kilometriä pohjoiseen. Tammikuun panimovierailun aikaan kuulosti siltä, että Narrin ensimmäisiä oluita pääsisi maistamaan olutkuppiloissa jo helmi-maaliskuun vaihteessa, mutta kaikkien tuntemasta syystä johtuen ravintoloiden oluttilaukset ensin hiljenivät ja myöhemmin loppuivat täysin. Parin kuukauden viiveestä/viipeestä johtuen odotukset olivat korkealla.

Törmäsin matkakumppani kanssa tuttuihin heti panimon pihalla. Porinatuokio tarjosi hyvän tilaisuuden tarkkailla panimokauppaan suuntaavia asiakkaita, joita riitti tasaisena virtana. Vaikka asiakkaita olisi ruuhkaksi asti, liiallisia kontakteja ei tarvitse pelätä, sillä kompaktiin myymälään mahtuu kerrallaan noin yksi asiakas. Turvavälien pitäminen on harvoin yhtä helppoa!

Avauspäivän myynti oli kuulemani mukaan vilkasta, minkä vuoksi erinomaiseksi osoittautunut vadelmahabanero-DIPA uhkasi loppua päivän päätteeksi. Tällä hetkellä sekä edellä mainittua XIII-DIPAa että Velho-dubbelia on saatavilla, ja seuraavaksi myyntiin tulee tripeliä. Kunnollista!

Sitten muutama sana uusista oluista.

Mittarin kalibrointivirheestä johtuen pakkausmerkintöihin tuli virheellinen alkoholiprosentti. Todellinen alkoholiprosentti molemmissa oluissa on 7,5 % (lähde Panimo Narrin Facebook)

Velho Dubbel

Jarmo: Velho Dubbel on makea, karamellinen ja väinönputken johdosta hieman yrttinen. Kahvia tai suklaata en onnistunut oluesta löytämään, mutta on myönnettävä, että urheilun jälkeen join oluen melko nopeasti ja melko kylmänä. Vähän lämpimämpänä maut todennäköisesti avautuisivat paremmin. En ole dubbel-miehiä, mutta Velho on tyylikäs ja nautittava olut. Ei kai dubbeleita ole Belgian ulkopuolella kovin paljon tätä paremmin tehty.

Sampo: Tuoksussa herkullista suklaata, mämmiä, hento vivahdus yrttejä ja banaanilaatikkoa. Nenään oikein kelpo esitys! Valitettavasti maussa on itselleni jokin yrttinen/ruohoinen sivumaku, josta en pidä ollenkaan. Syytän tästä mukana olevaa väinönputkea. Niin kuin olisi vastaleikattua ruohoa uutettu belgiduppelin sekaan. Itselleni ei uponnut.

XIII DIPA

Jarmo: Chili oluessa, varsinkaan IPAssa, ei yleensä ole minun makuun, mutta tässä habanero toimii hyvin. Oluessa on alkuun vadelmaa ja hedelmäisyyttä humalasta/-lista, seuraavaksi chiliä ja loppuun pitkä polte. Hallittu ja tasapainoinen olut, joka ei ole ollenkaan niin äärimmäinen kuin odotin ja pelkäsin. Kyllä tämä Habanero Sculpinin pesee!

Sampo: Vihaan kahta asiaa oluessa: chiliä ja savua. Tässä chili toimii! Tykkään chilisestä ruoasta ja tässä oluessa chilistä ei tule ensimmäisenä mieleen närästys, vaan herkullinen hedelmäinen chilipaprika. Ehkä mukaan lisätty vadelma vie pahimmat närästysmielikuvat mukanaan? Lopun poltetta makustellessa tulee mieleen, että mikä osuus poltteesta on chiliä ja mikä humalaa. Oli vastaus mikä tahansa, maku on miellyttävä. Mielestäni erinomainen olut!

Menkäähän kaikki sankoin joukoin hakemaan juotavaa:

Panimo Narri, Kuivalanperäntie 64, 90830 Haukipudas

Narri Facebookissa ja Instagramissa.


Leave a Reply