Kulaus: Eclipse Aleworks Azoth IPA 6 %

Oululaisen kiertolaispanimon ensimmäinen kaupallinen tuote kantaan nimeä Azoth. Kuusipinnainen ipa saapui ensimmäisenä hanaan Leskisessä, joten sehän piti käydä pääsiäisen pyhinä maistamassa.

Eclipse Alework tähdittää myös Humaloitujen historian ensimmäistä blogipostausta. Käy ihmeessä lukemassa. Pääset juttuun painamalla tästä.

Eclipse Aleworks – Azoth IPA 6 %

Metallisen punertava, hiukan samea ipa. Tuoksu raikas ja sitruksinen. Humalointi tuo kivasti esiin trooppisia hedelmiä: mangoa, passionhedelmää ja häivähdyksen ananasta. Yllättävän paljon katkeroa, joka taittaa pois pahimman makeuden. Hiukan metallinen jälkimaku. Kaiken kaikkiaan juotava ja tapapainoinen ipa. Tästä on hyvä jatkaa kohti kokeilevampaa reseptiikkaa.

Eclipse Aleworksin ensimmäinen kaupallinen olut jätti suuhun hyvän maun. Mitään uutta ja ihmeellistä olut ei tarjonnut, mutta tasapainoista ja juotavaa ipaa on aina ilo siemailla. Ja tämä todistaa sen, että panimolla on reseptiikkaa ja prosessi sen verran hallussa, että maistan mielelläni myös panimon seuraavia tuotoksia.

Jutun julkaisuhetkellä olutta on saatavilla ainakin Pub Roosterista ja St. Michaelista. Tällaisten tuotteiden kohdalla saatavuus voi muuttua nopeasti, joten kannattaa käydä juomassa, vielä kun lientä riittää.

Sampo

Leave a Reply