Mikkeller Beer Club – Ylihintaista roskaa vai wörtit valuet?

Vajaa pari vuotta sitten kirjoitin Mikkeller Beer Mailin ihanuudesta. Ajat ovat tuosta muuttuneet, joten on aika päivittää Mikkellerin kaljalaatikon tilannetta omalta osaltani. 

Kerrataan hiukan kuviota. Mikkeller lopetti halvemman Beer Mailin ja antoi vaihtoehdoiksi joko liittyä tilaamaan Beer Clubia tai lopettaa tilaus. Tilasimme Beer Mailia kolmen kimppana, joten Beer Club ei nostanut kustannuksia merkittävästi, ja jatkoimme kokeilumielessä tilausta. Hinta on tällä hetkellä postien jälkeen noin 83 euroa kotiovelle kannettuna. 

Beer Mailin myötä myös erinäiset kanta-asiakasedut katosivat: kaverille suosittelemalla ei saa enää boksia puoleen hintaan eikä sivuilla näy itseasiassa halpuutusta edes uusille tilaajille. Korjatkaa toki, jos minulla on laseissa vikaa. 

Beer Clubissa tulee kuukausittain Mikkellerin itsensä mukaan 7–11 olutta. Oma mututuntuma on, että oluita on boksissa keskimäärin yhdeksän, joten hinta yksittäiselle pullolle on reilu yhdeksän euroa. Tämä kuulostaa äkkiseltään paljolta. Jopa ihan Alkosta saa reilulla 80 eurolla melkoisen vängän kattauksen kaljaa.  

Väitän kuitenkin, että olutharrastajalle boksin tilaaminen on hyvä diili. Mikkeller itse mainostaa sivuillaan boksia vertaamalla samojen oluiden hintoja heidän oman verkkokauppansa yksittäisoluiden hintoihin. Vielä paremmalta diili näyttää, kun kaivelee muutamien oluiden hintoja Alkosta. Esimerkiksi vast’ikään boksissa tullut Mikkeller Spontancherry Frederiksdal 2021 kustantaa Alkossa 19 euroa. Ja boksin sisältö ei ole pelkkää Mikkelleriä vaan mukana on myös muita panimoita. 

Tykkäsin Beer Mailista, mutta siinä ärsytti muutama seikka todella paljon. Samoja oluita tuli todella usein ja monesti oluet keskittyivät Mikkellerin tuotannon makuprofiililtaan kevyempään päähän. Nämä molemmat asiat ovat korjaantuneet Beer Clubissa. Bokseista ei ole vielä dublikaatteja löytynyt ja oluet ovat lähes jäljestään ns. isoja oluita: imperial stoutteja, dipoja, soureja ja niin edelleen. Tätä myötä boksin sisältö on myös saanut itseltäni todella korkeita pisteitä Untappedissa. 

Mielenkiintoista boksissa on myös pelkästään Beer Clubia varten tehdyt oluet. En ole tarkistanut, kuinka hyvin markkinapuheet pitävät paikkansa, mutta esimerkiksi  Beer Hut Brewingin synthwave-henkinen Turbo Time DIPA sai tuntemaan oloni melko etuoikeutetuksi. Tämän pelkästään klubilaisille suunnatun oluen lisäksi muutamia viime kuukausien mieleen jääneitä herkkuja on muun muassa Mikkeller San Diegon Toasties Shake, joka oli kyllä sellaista imppistouttinannaa, että oksat pois. Toista ääripäätä edustaa niin ikään Mikkellerin oma Deep Passion Pool, joka oli ehkä paras juomani passionhedelmällä ryyditetty sour. Aivan timanttista herkkua. 

Lopputulos: minun mielestäni Mikkeller Beer Clubista saa rahoilleen vastinetta ja suosittelen miettimään boksin tilaamista kimpassa. Hauskempi näitä on yhdessä maistella. Mikkeller Beer Clubin voi tilata täältä: https://shop.mikkeller.dk/collections/mikkeller-beer-club

Loppuun vielä muistutus, koska alkoholin nettitilaaminen voi joidenkin mielestä tuntua arveluttavalta. Pelko pois! Vaikka kansalaisohjeiden valossa voidaan toimia harmaalla alueella, niin jokainen netistä tilattu alkoholiannos murtaa sitä vaikenemisen kulttuuria, joka asian ympärillä vallitsee. Tilaa, kerro kaverille ja jaa vaikka somessa kuva tilauksestasi. Säädökset ja lait muuttuvat vastaamaan kyllä ajan myötä ihmisten moraalikäsitystä, varsinkin kun EU on tässä asiassa meidän olutharrastajien puolella. Siltä varalta, että et vielä tiedä, niin keskustelua kannattaa seurata Twitteristä Rikhard Sjöbergin tilin kautta. 

– Sampo 

Leave a Reply