Olutkaupunki Oulu – elokuu 2023

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Sonnisaari

Sonnisaaren elokuun uutuudet olivat Oulun SOPPissa ensi-iltansa saaneet Varjoaine NEIPA ja Toteemi West Coast IPA sekä Pehkolan pilsmaltailla ja saksalaisilla humalilla tehty vahva Viljankukka-pils. Viljakukka ilmestyi vasta pari päivää sitten ja on minulla vielä maistamatta, mutta ei Sonnisaaren pilseissa huteja ole tullut vastaan. Odotukset ovat korkealla!

Varjoaine maistui pienen SOPP-annoksen ja viittellisten muistiinpanojen perusteella greippiseltä, mangoiselta ja ehkä ananaksiselta hedelmätykitykseltä, jota tasapainotti mukava kuivuus ja annos katkeruutta. Erittäin hyvää oli myös Toteemi, josta löysin ainakin havuja, greippiä ja tasapainottavan mallasrungon. Kumpaakin suosittelen lämpimästi.

Uutuuksien lisäksi paluun Sonnisaaren valikoimiin teki tyrnillä maustettu Kirpakka-sour.

Nailo Brewing

Nailon elokuun uutuuskolmikkoon kuului kveikillä käynyt kevyt Fayre NEPA, tuplakuivahumaloitu trooppinen Reef-lager ja Masiksen kanssa yhteistyössä pantu Eastbound-NEIPA. SOPPissa pääsin maistamaan Eastboundia, joka oli puhdas, raikas, makean hedelmäinen ja muutenkin oikein kiva, vaikka ei erityisen samea ja vaikka en havainnut oikein minkäänlaista katkeruutta.

Eastbound on tehty Masis Brewerylla Espoossa, joten Nailon panimokaupasta sitä ei saa mukaansa ostettua. Onneksi Eastboundia on Oulussa tarjolla ainakin Mallaskellarin terassilla, joka on tänä kesänä auki vielä tämän viikonlopun. Sääennuste ei näytä kovin kesäiseltä, mutta lämpölamppujen alla ja varjon suojassa pärjännee.

SOPP Oulu

Lopuksi vielä muutama sananen Oulun SOPPista, koska siitä on muodostunut erottamaton osa Oulun elokuuta. Minun SOPP jäi vain pariin tuntiin torstaina iltapäivästä, ja kierroksen parhaat oluet olivat edellä mainitut Sonnisaaren uutuus-IPAt. Positiivisia tuntemuksia herättivät myös Masiksen hyvällä tavalla old school -henkinen imperial stout Tryout VII sekä Mad Finnin Autumn Rain NEIPA. Mad Finnillä tuntui olevan hommat kunnossa, sillä Sampon kehuma Mudcake BA Imperial Stout oli pienen maistiaisen perusteella erinomaista.

Vaikka SOPP ei juuri tunnu kiinnostavan järjestävää tahoa (ei festarialueen pohjakarttaa edes ensimmäisenä tapahtumapäivänä, olutlista julkaistiin vasta tapahtuman jo alettua SOPPlikaatio*-sovelluksessa jne.) ja vaikka iso osa Suomen kiinnostavimmista panimoista ei Oulun SOPPiin osallistu, mukava siellä silti on pyörähtää. Muillakin asiakkailla oli ilmeisen rattoisaa, sillä SOPPissa oli kuulemma perjantaina ja lauantaina ilta-aikaan kovastikin populaa. SOPPille tuntuu ainakin Oulussa olevan kysyntää, mikä on oikeastaan aivan ymmärrettävää: tunnettu brändi, sisäänpääsy ennen kuutta ilman pääsymaksua, keskeinen sijainti, firmoille varatut pöydät ja muu olueen liittymätön mutta kynnystä alentava pitää huolen siitä, että paikalle tulee muitakin kuin se porukka, joka ostaa pääsyliput Tallinnan ja Kööpenhaminan olutfestareille.

*tämä ei ole vitsi


Ajankohtaiset panimokuulumiset löydät parhaiten näiden linkkien kautta:

Sonnisaari

Nailo Brewing 

Hailuodon Panimo

Leave a Reply