Olutkaupunki Oulu – Huhtikuu 2022

Vielä kerkeää kevätnuotiolle nauttimaan kaljaa!

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Huhtikuu oli hiukan totuttua hiljaisempi. Nailo sentään pisti ulos neljä uutuutta. Paluumuuttajia oli sen sijaan panimoilla paljon tarjolla, joten kannattaa myymälöissä vierailla!

Maistila

Maistilan kuun ainoa virallinen uutuus on growler-ipa Mumbo Jumbo. NEIPA, 6,7 prosenttia ja hyvältä maistuu. Somessa pöhistään seuraavaa:

“Humalapuolen tähtenä sykkii passionhedelmäinen ja mansikkapurkkaisen greippis-dankkinen Strata, jota tukevat Nelson Sauvin ja Hallertau Blanc antaen kokonaisuuteen hienoisia kivihedelmän ja kukkaisen mausteisuuden sävyjä. Painotus: 80 % Strata / 10 % Nelson / 10 % Blanc”

Muuten panimo lämmitteli lähinnä vanhoja klassikoita ja hyllyyn palasivat ainakin Riutunkainalo, Alppilager, Nuotta ja Gringo Starr.

Sonnisaari

Sonnisaari toi huhtikuun alussa valikoimiinsa oman inhokki-oluttyylini (Jarmo tykkää) edustajan: black ipan. Viiksisieppo sisältää voltteja 6,7 ja sitä kuvaillaan panimon naamakirjassa seuraavasti:

“Sepä on siis käytännössä lähes mustaa. Se on kuivaa, pihkaista ja kypsän hedelmäistä. Pehmeää, kuohkeaa ja suht katkeraa. Aiemmista black ipoistamme poiketen latasimme Viiksisieppoon aavistuksen enemmän paahdetta, myös makusektoriin. Aistia voi siis myös aavistuksen jääkahvia ja tummaa suklaata, jotka soivat kauniisti yhteen humaloinnin kanssa. Lajikkeina Comet, Idaho 7, BRU-1. Tämäkin olut kuivahumaloitiin peräti kahteen kertaan, koska humalat best!”

Toinen Sonnisaaren uutuus on 5,0 prosenttinen souri ApriKiwi. Nimensä mukaisesti oluessa on kiiviä ja aprikoosia. Panimo hehkuttaa tätä “astetta hapokkaammaksi aamupalamehuksi”. 

Tiesitkö muuten, että kiiviä on alunperin kutsuttu Suomessa kiinankarviaiseksi?

Nailo Brewing

Nailo oli Oulun panimoista tuotteliain. Kuun potkaisi käyntiin Orinoco, single hop APA, josta potkua löytyy 5,5 prosenttia. Ja yksittäinen humala on tietysti El Dorado.

Humalatykittelyä tarjoaa myös panimon toinen kuun uutuus, Dive. Tässä neipassa yhdistyy Vic Secret, Taiheke ja Idaho Gem.

Big Fuzz tarjoaa puolestaan sourimpaa menoa. Panimon verkkokaupassa tuotetta kuvaillaan seuraavasti: 

“Tiedätte ne joka ainoan taiteilijan ikuistamat hedelmäasetelmat? No, tässäpä melko lailla sama asia oluen muodossa: passionhedelmää, persikkaa ja karhunvatukkaa yhdessä tölkissä. Hedelmäinen, hapan, herkullinen!”

Parahiksi vapuksi valmistui myös Nailon neljäs uutuus, Elder One. Lemondrop-humalaa ja seljankukat tekevät tästä paperilla minusta ehkä koko kuun mielenkiintoisimman uutuuden, mutta en ole vielä kerennyt tölkkiä hakea. Jännittävää!


Ajankohtaiset panimokuulumiset löydät parhaiten näiden linkkien kautta:

Sonnisaari

Maistila

Nailo Brewing 

Hailuodon Panimo

Panimo Narri

Leave a Reply