Hailuodon Panimon Mallassauna, osa 2

©Teemu Husso

Hailuodon Panimon Mallassauna Oulun Pikisaaressa tuli viime kesänä tutuksi patiollaan. Sisätilojen aukaisemisesta on huhuiltu pitkään, mutta vihdoin vappuaattona sisätilat saatiin auki. Pikisaari on täydellinen kohde vappupyöräilylle, joten Mallassaunan meiningit oli sama katsoa jo avajaispäivänä.

Pikisaari on minusta henkisesti kaukana keskustasta, jonka vuoksi pelkäsin, että saisimme seurueemme kanssa nauttia vappuoluet pienellä porukalla. Helpotus oli suuri, kun haalariporukkaa oli piha täynnä ja sisälle ei ollut asiaa istumaan. Mahtavaa, olut kiinnostaa! 

Myös panimon Kimmo Kaukonen piti avajaisviikonloppua onnistuneena.

“Avajaisviikonloppu meni paremmin kuin osasin kuvitella, väkeä oli ovella jo hyvissä ajoin ennen avaamista ja tupa sekä terassi olivat täynnä iltaan asti. Vaikutti siltä, että pitkä odotus palkittiin, kaikin puolin.”

Hailuodon Panimo on saanut muusikkopiireissä kulttimaineen keikkapaikkana. Hailuoto itsessään on taianomainen miljöö, joten saman toistaminen Pikisaaressa voi olla haastavaa.  Kaukosen mukaan livemusiikki tulee olemaan iso osa Mallassaunan identiteettiä.

“Pyrimme järjestämään tapahtumia laidasta laitaan, kansanmusiikista elektroniseen musiikkiin ja jatsista dubbiin ja punkkiin. Toivottavasti väki löytää paikalle, Pikisaaren miljöö on ainutlaatuinen keikkapaikka Oulussa niin ulkoilma- kuin sisätapahtumillekin.”

Omalle seurueelle vappuaaton bändin myötä baarin melutaso nousi sellaiseksi, että siirryimme Kurkelaan viinille, mutta kesällä Mallassaunaan aion keikalle suunnata. Kaukosella on tarjota Humalouduille, ja miksi ei muillekin, menovinkki kesää silmällä pitäen.

“Odotan innolla uutta Huuto-klubia, jossa esiintyy yhdessä vaihtuva dj ja solisti. Aikatauluja näille ei ole vielä lukittu. Sään salliessa tapahtumat ovat kesällä arki-iltana ulkona.”

Mallassaunassa on tällä hetkellä pelkkä alakerta auki, mutta kesän myötä on tarkoitus avata enemmän asiakaspaikkoja yläkertaan ja saada italialaishenkinen keittiö oluenystävien iloksi. Kaukosen mukaan sisätilat ja keittiö aukeavat kesäkuun alkuun mennessä.

Mallassauna jäi mieleen positiivisena kokemuksena, mutta minua pelottaa edelleen Pikisaaren etäisyys keskustan hulinoista. Jaksavatko “aitoilla” kaljaa kiskovat massat lähteä Pikisaareen luomuoluen perässä? Ainakin Kaukonen uskoo, että kiinnostusta Mallassaunalle riittää.

“Laajan olutvalikoiman ja kiinnostavan musiikin perässä kannattaa ottaa muutaman minuutin siirtymä esteettiseen Pikisaareen ja piipahtaa myös esimerkiksi Kulttuurikiihdyttämön ja Galleria Harmajan taidenäyttelyissä sekä Viinibaari Kurkelassa viinillä.”

Humaloidut komppaa Kaukosta. Mallassaunalle, mars!

Leave a Reply