Olutkaupunki Oulu – huhtikuu 2023

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Tovi tai pari sitten neljä oululaista panimoa paukutteli uutuuksia niin kovaan tahtiin, ettei perässä meinannut pysyä. Huhtikuussa 2023 tilanne on se, että Nailo Brewingilta tuli uudet erät Mango Capac -mangokookossouria ja Czechmate-lageria, mutta täysin uusia oluita tarjoili vain Sonnisaari.

Sonnisaaren uutuuksissa on tarjolla kolmen sorttista vaaleaa pintahiivaa. Kalapia Pale Ale on 5,8-prosenttinen sessio-olut, jossa Savo Maltin pilsnermallas yhdistyy amerikkalaisiin ja saksalaisiin humaliin sekä kölsch-hiivaan. Hyvältä kuulostaa!

Uutuuskolmikosta kuviin ja maisteluun pääsi Huili NEIPA. Uuden-Seelannin humalat ovat mieleeni, joten Huilin yhdistelmä (keittohumalina Talus ja Azacca, kuivahumalointina Azacca, Nelson Sauvin ja Rakau) piti tietysti testata. Huili on erinomaisen helposti juotavaa, tuoretta, maukkaan hedelmäistä ja kuutta prosenttiaan tukevammalta tuntuva sumu-IPA, suosittelut!

Sonnisaaren uutuuksista vahvin on myös klassisin. Katukeitto on nimittäin 6,7-prosenttinen länsirannikon IPA, joka on humaloitu Mosaicilla, Cascadella, Columbusilla sekä hieman modernimmilla Zappalla ja Talusilla. Hedelmää, pihkaa ja maltaan tukea on luultavasti odotettavissa.

Sonnisaaren uutuudet ovat tarjolla asiansa osaavissa olutravintoloissa sekä growlereina panimomyymälästä, ja Katukeittoa on ilmeisesti tulossa myös pullomyyntiin viikon tai parin sisällä. Kaakkurinkankaan kulmilla kuiskittiin myös tulevasta pils-julkaisusta, mikä ilahduttaa erityisesti näin kesän kynnyksellä.

Tässä kai tärkeimmät! Hyvää vappua Humaloitujen lukijoille!


Ajankohtaiset panimokuulumiset löydät parhaiten näiden linkkien kautta:

Sonnisaari

Nailo Brewing 

Hailuodon Panimo

Leave a Reply