Olutkaupunki Oulu – Huhtikuu 2024

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Oulussa ei vielä uskalla lumikolaa viedä varastoon.

Huhtikuussa Oulussa saatiin uutuuksia vain Sonnisaarelta. Olisiko panimoilla menossa kiivas valmistautuminen tulevaan kesäfestarikauteen ja uutuudet säästellään sinne? Mene ja tiedä, mutta viime kuun uutuudet näet alta.

naïlo brewing co

Naïlolta ei uutuuksia tullut, mutta mainittakoon, että vanhat tutut Chezhmate, Red & Black ja Flora saivat uudet batchit.

Sonnisaari panimo

Sonnisaari lateli huhtikuussa ulos neljä uutuutta. 

Seuralainen on Oulun olutseuran kanssa yhteistyössä pantu wheat beer. Prosentteja 5,5 ja tarkoituksena juhlistaa olutseuran 35-vuotista taivalta. Reseptiikassa ollaan yritetty pysyä kaukana banaanista ja makumaailmaa hallitsee West Coastille tuttu kuivuus. Tällä kelpaa OOS-jäsenten kippistellä. 

Lontoon skidi on 7-pinnainen neipa. Panimon somevastaava runoilee oluesta seuraavaa: 

“Lontoon skidi on syönyt hirmuisen määrän ohraa, kauraa sekä vehnää, joten tuoppiin valuva nektari on takuulla paksua, takuulla kermaista ja ah niin suunmyötäistä. Paksun mallasrungon kylkeen on haukattu kärryllinen humalaa Idaho 7:n, Citran, Amarillon ja Azaccan muodossa, ja nämähän takaavat sen että kyseessä on kunnon hedelmäpommi joka potkii kuin räkäinen d-beat. Vetojuhtana teeman mukaisesti London Fog -hiiva joka entisestään buustaa tätä ylikypsien hedelmien juhlaa.” 

Eli hardcore- ja punk-henkistä ilolientä. Tätähän saa panimolta growlerissa. Hae pois! 

Kuun kolmas uutuus on saanut innoituksensa rullalautailun maailmasta. Grind Over Matter on 7-prosenttinen West Coast IPA. Olisikohan panimolla ollut varastoissa liikaa West Coastiin menevää humalaa kun piti sekä vehnä että ipa vääntää West Coastiksi? No, West Coast on hyvää, niin mitä väliä? Kyseessä muuten gluteeniton olut. 

Neljäs Sonnisaareen uutuus on Kisutus, 6-prosenttinen neipa. Tähän mehuun on lyöty mallaspohjaan mukaan kauraa ja vehnää ja humalina Cashmere, Bru-1, Mosaic, Simcoe, Nectaron ja Idaho 7. Saatavilla growlerissa ja tuoppiin anniskeluravintoloista. 


Oululaisten panimojen kuulumisista pysyy perillä reaaliajassa toki internetin ihmeellisessä maailmassa.

Hailuodon panimo

Naïlo

Sonnisaari

Leave a Reply