Olutkaupunki Oulu – joulukuu 2021

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Joulukuun olutuutuuksiin mahtui sekä määrää että laatua. Sonnisaaren uusimman Aasin ehdin jo nostaa vuoden parhaiden kotimaisten oluiden joukkoon, ja samaan ryhmään kuuluu ehdottomasti myös Maistilan suklainen ja kahvinen Bastet. Molempia ostin useamman kappaleen ja samaan rohkaisen kaikkia Oulun seudulla liikkuvia.

Sonnisaarelta tuli Aasin lisäksi myös Idaho Gemillä, Stratalla, Mosaicilla, Citralla ja BRU-1:lla humaloitu Tollukka NEIPA. Röllykän ja Pullukan sukuista Tollukkaa on tarjolla growlerissa panimomyymälässä.

Maistilan joulukuun uutuuksia olivat Joulusahti ja Haaramoukku, joka on 1000 Lakes Breweryn kanssa yhteistyössä tehty belgikierteinen red ale. Sahtia oli ainakin vielä pari päivää sitten growler-myynnissä ja Haaramoukkua on puolestaan saatavilla pullotavarana myös (Oulun) maitokaupoista. Lisäksi joulukuussa paluun valikoimiin tekivät mainiot Kaira IPA ja Tentacule lime-persikkasour.

Nailo Brewingin joulukuuhun kuului kolme uutta olutta: Graperine mandariini-greippisour, Hukiwi kiivisour ja Styrian Wolfilla humaloitu Daybreak-lager. Koko kolmikko on saatavilla Nailon panimokaupasta sekä ilahduttavan monesta maitokaupasta myös Oulun ulkopuolella.

Panimo Narrilta tuli joulukuussa uusi olut pienen tauon jälkeen. Lemmitty on 4,5-prosenttinen gruit, joka on maustettu nokkosella ja kuusenkerkällä.

Oululaisten panimoiden loppuvuosi oli kiireinen, kun lokakuun ja joulukuun välisenä aikana ilmestyi yhteensä 31 uutta olutta. Toivottavasti ravintolarajoitukset jäävät tällä kertaa lyhyeksi, ja uusia oluita saadaan panimomyymälöihin, maitokauppoihin sekä baareihin myös alkuvuoden aikana!


Ajankohtaiset panimokuulumiset löydät parhaiten näiden linkkien kautta:

Sonnisaari

Maistila

Nailo Brewing 

Hailuodon Panimo

Panimo Narri

Leave a Reply