Top-listoja ja lukuvinkkejä – Humaloitujen vuosikatsaus vol 2

Vuosi 2021 vierähti pandemian kourissa, mutta Humaloidut porskutti edellisen vuoden malliin. Miltä näyttivät Humaloitujen vuoden 2021 luetuimmat jutut?

Viidenneksi luetuin juttu oli viime vuonna oma vuoden suosikkijuttuni: maakuntamatka Pehkolan mallastamolle. Toisin kuin panimoissa, mallastomoilla pääsee harvoin käymään ja reissu oli opettavainen sekä silmiä avartava. Loisto reissu, jonka kruunasi Pehkolan Mallastamon tarjoamat makkarat kirpakassa pakkassäässä.

Neljättä sijaa vuoden luetuimmissa pitää Old Kemistä kertova juttu. Tekstissä pääsi ääneen panimolta Ivan Kalichevich, ja projektista paljastui mielenkiintoisia seikkoja, kuten perustajien siteet Kemiin. Enpä ole hetkeen Old Kemin kuulumisia kuullut. Ehkä olisi aika kysyä päivitystä projektin etenmisestä?

Kolmanneksi pääsi someilmiö Keijo ja Humaloitujen syväkatsaus aiheeseen. Paljon puhetta herättäneen projektin puuhamieheltä, Matti Pesoselta, saatiin myös kommentit juttuun. Jos olet jotenkin välttynyt Keijolta, käy ihmeessä lukemassa, mistä oli/on kyse.

Toiseksi listauksessa ylsi Rotuaari Beer Gardenin esittely. Kesäkuvia katsellessa mieli vetää apeaksi, sillä nähdäänköhän tämän kaltaista kesäpatiota, nyt kun Juomapuohea ei enää ole? Beer Garden oli mainio kesänviettopaikka, mutta jotenkin ihmiset eivät sitä tuntuneet kesällä löytävän. Toivottavasti tämän kaltaista kaupunkikulttuuria saadaan Ouluun jossain muodossa myös ensi kesänä.

Olen todella onnellinen, että Humaloitujen vuoden 2021 luetuin on Nailo Brewingin esittely. Uusia panimoita ei ole koskaan liikaa, ja Nailo näyttää löytäneen oman paikkansa Oulun ja koko Suomen olutskenessä. Kippis Nailolle ja koko Oulun seudun oluelle! 

Numeroiden valossa todettakoon, että Humaloituja luki vuonna 2021 enemmän lukijoita kuin 2020, mistä olemme erittäin otettuja. Otamme vastaan mielellään myös palautetta: Minkälaisia juttuja haluaisitte lukea kuluvan vuoden aikana?

Loppuun vielä napakka katsaus omaan olutvuoteen. Untappdin vuosikatsauksesta kävi selkeästi ilmi, että reittausähky on löytänyt minut. En varmasti ole juonut vähempää olutta kuin vuonna 2020, mutta niin vain Untappdissa reittauksia oli puolet edelliseen vuoteen verrattuna. 

Itselle vuoden aikan juomistani viisi eniten mieleen jäänyttä olutta satunnaisessa järjestyksessä olivat:

  • Dugges: 15 Stout
  • Arrogant Consortia: Southern Charred (2015)
  • Mikkeller: SpontanChert Frederiksdal (2021)
  • Cantillon: Kriek 100 % Lambic Bio (2019)
  • Duckpond: Duck Dealer

Paikallisten oluiden top viisi satunnaisessa järjestyksessä näytti puolestaan tältä:

  • Sonnisaari: Nallikaribu
  • Sonnisaari: Lirkutus
  • Maistila: Craftonaut 
  • Maistila: Kuurahuuli
  • Sonnisaari: Mosaic ´21

Toivottavasti tänä vuonna paikallisten top viisi ei ole vain Maistilaa ja Sonnisaarta, vaikka mikäs tässä: kaikki listatut olivat erinomaisia juomia.

– Sampo

Leave a Reply