Olutkaupunki Oulu – Kesäkuu 2024

Futis on parasta paikan päällä, ja silloin maistuu feikki-oululainen kaljongskin aivan kelvosti. Sonnisaaren Navy Blue alea silti ikävä!

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.

Sonnisaari panimo

Sonnisaarelta saatiin kesäkuussa yksi varsinainen uutuus. Höljy (6%) on NEIPA, jonka humalapaketti kurottaa maapallon toiselle puolelle Vic Secretillä, Motuekalla ja Nectaronilla, mutta mukana on myös Mosaicia. Tämä on löytänyt juhannuksen jälkeen omaan tuoppiin jo parikin kertaa, kaurasta ja vehnästä tulee mukavaa runkopuuroa ja humalien kypsä hedelmä toimii mainiosti.

Nailo Brewing

Loppukuusta saatiin Nailon uutta aseistusta loppukesän olutfestareille. West coastit kiinnostavat aina, ja niinpä gluteeniton nimbus -west coast menee nopeasti tsekkauslistalle. Samaan aikaan saatiin kesäpatiojuotavaksi myös hazympaa, kite-NEIPAn muodossa. Leijailu tuntui ihan toimivalta, mutta kevyeltä sumukaljalta.

Limingantullista saatiin myös alkukuun Varjo-festivaaleille sen kuivahumaloitua Varjo-pale alea, mutta sen saatavuus tapahtuman ulkopuolella taisi rajoittua Nailon panimokauppaan. Tämän lisäksi toukokuussa tullutta omaan suuhun ihan mukavalla tavalla kookoksista Colada-NEIPAa on saatu tölkkiin, ja kysyttyä punch -vadelma-raparperi souria on tehty uusi erä, mikä sekin löytyy myös tölkkinä.

Mallassauna, kesän parhaita saksalaishenkisiä paikkoja.

Hailuodon panimo

Hailuodolta saatiin kesän kunniaksi kesäale nimeltään Kesä Ale! Mosaicilla ja Citralla ryyditetty ale maistui helteisenä kesäkuun iltana Mallassaunalla mukavalta, ehkä itse vähän raikkautta olisi vielä kaivannut.

Maitokauppatarjonta Oulussa, kuukautta myöhemmin

Alkoholilain uudistuksen jälkeistä aikaa on ehditty elää kohta kuukausi, ja maitokaupatkin ovat ehtineet siirtyä uudistetun tarjonnan suuntaan. ESB:tä löytää ihanasta vaikkapa Länsi-Tuiran ostarin Salesta (loppu hyllystä oli toki vain Olvin tuplapukki ja väkevämpi Sandels…), ja kauppiasvetoiset K-kaupat ovat ehtineet myös saada tarjonnan jiiriin. Esimerkiksi Ruskon Citymarketissa tämä vahvojen oluiden kaappi tuntui vallan mainiolta – Orvalin ja Saison Dupondtin kaltaisia perusarvoja, Nailon paikallisia, suomalaista klassikkoa Plevnan Siperian tyyliin, laadukkaita Etelä-Suomen panimoita Tujun, Salaman, Coolheadin ja Kanavan panimon tapaan. Mielenkiintoista nähdä missä kysyntä ja tarjonta ajan myötä kohtaavat.

Ruskon Citymarketin uudistuksen jälkeistä antia.

Leave a Reply