Olutkaupunki Oulu – Syyskuu 2023

Ovatko tämän kuun uutuudet edelliskuun herkkuja parempia?

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Sonnisaari

Sonnisaari aloitti syyskuun julkaisemalla sadonkorjuuoluen minun makuun. Rhubarbara on 5,1 prosenttinen raparperilla ja punaherukalla ryyditetty sour. Panimon some kertoo seuraavaa:

“Herttaisesti punasteleva Rhubarbara on vehnällä ja kauralla pehmeäksi silitelty ja kevyesti hapan sour, jossa raparperi ja punaherukka halailevat toisiaan sen minkä ehtivät. Jo vain kelpaa tässä seurassa katsella vielä ne viimeiset auringonlaskut ennen piakkoin alkavaa ja puoli vuotta kestävää pimeyttä.”

Tämä uutuus on kerennyt jo Humaloitujen testiryhmän lasiin päästä ja on suunmukaista tavaraa!

Sonnisaaren toinen syyskuun uutuus on neipa nimeltään Kani. Voltteja 7. Humalina Magnum, Eldorado, Cashmere ja Eclipse eli trooppisten mehujen ystäville tarjolla juuri sitä ittiään.

Kuun kolmas ja viimeinen uutuus kantaa nimeä Pragmatia. Kyseessä länsirannikon ipa ja alkoholia mukana mukavat 7,2. Humalina aina vahvat Columbus ja Sitra. Panimolta sanaillaan uutukaisesta seuraavaa:

“Aromit varmistettiin kuivahumaloimalla Pragmatia kahteen kertaan. Tasapainopiste on katkeran puolella, mutta jämäkkä mallasrunko tekee kokonaisuudesta ainakin humalapään kiduksille melko harmonisen. Jos West Coast IPA on sun juttu, älä missaa Pragmatiaa!”

Nailo Brewing

Nailo jatkaa kauppavahvuisten humalamehujen puskemista markkinoille. Zenith on 5,5 prosenttinen neipa, jonka humalapohjassa on Amarillon ja Idaho seiskan lisäksi mukana itselleni vähemmän tuttua Talusta.

Nailon toinen kuun uutuus on myös maitokauppaipa. Halcyonin kohdalla panimon markkinointiosasto kertoo seuraavaa:

“Halcyon on astetta kevyempää West Coast IPAa. Siis sellaista maitokauppavahvaa. Sisältö on kuitenkin luotu aivan jostain muusta kuin maidosta tai kaupasta. Humalina ovat Cryo Cascade, Mosaic, Amarillo ja saksalainen Saaz. Mitä voi siis odottaa? Mieluisaa makeutta, sitrusta suussa, kukkaisuutta kielellä, hedelmäisyyttä huulilla.halcyon on “moderni” länsirannikon IPA. Tämän suositun IPA-tyylin nykyaikaisessa versiossa huomio siirtyi pois korkeasta katkeruudesta ja karamellisuusta. Pääpaino on taas kerran humalan aromeissa!”


Ajankohtaiset panimokuulumiset löydät parhaiten näiden linkkien kautta:

Sonnisaari

Nailo Brewing 

Hailuodon Panimo

Leave a Reply