Olutkaupunki Oulu – tammikuu 2024

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Vuosi käynnistyi Oulussa viiden uuden oluen voimin.

Sonnisaari

Sonnisaaren tammikuu sisälsi kolme uutuutta. 

Vuoden ensimmäisen oululaisen uutusoluen kunniaa kantaa Mehusinko. Ei varmaan tarvitse olla kummoinenkaan oluttietäjä, että arvaa tämän oluen idean?

Kerrottakoon nyt kuitenkin sen verran, että tällä kertaa ne “trooppiset hedelmät” tähän 6,5 prosenttiseen neipaan taiotaan Nectaronilla ja Citralla. Mehuipojen ystävät voivat hakea omansa Sonnistoresta.

Tukaani on 9-prosenttinen west coast dipa. Sonnien some tykittelee liemestä seuraavaa:

“Vaikka tähän tuotteeseen on ladattu katkeroita ns. asiallisesti, on hommassa säilytetty kuitenkin kaunis tasapaino. Aromipuolelta löytyy myös roppakaupalla hedelmäisyyttä, ja mallasrungossa riittää pehmeyttä niin pitkälle, että volttimääräkin jää lähes huomaamatta. Kirkasta, raikasta ja ah niin täyteläistä! Humalina Magnum, Chinook, Azacca, Cashmere, Citra.”

Saa muuten growlerissa. Wink, vink.

Kajastus edustaa puolestaan Sonnisaareen kauppavahvuista (5 %) osaamista. Kyseessä gluteetiniton janojuoma, jossa humalina tutut Magnum, Mosaic ja Nelson Sauvin.

Nailo Brewing

Nailo täräytti maailmaille tammikuussa kaksi uutuutta. Otetaan se enemmän otsikoissa syyniin ensimmäisenä.

Gerveaud on Salaman kanssa tehty pastry stout, jossa voltteja 12. Panimon mukaan maussa on tavoiteltu unkarilaisen gerbeaud-suklaakakun makua. Luvassa siis suklaata, pähkinää, ja aprikoosia. Panimon verkkokaupassa ei vielä tätä herkkua näy, mutta kunhan näkyy, käyn omani hakemassa.

Toinen kuun uutuus on Val, joka jatkaa Nailon kveik-kokeiluja. Tällä kertaa tyylina New Englan pale ale, jossa Amarilloa ja Idaho seiskaa kera slovenialaisten humalien, Styrian Kolibri ja Styrian Wolf, jotka ainakin minulle ovat uusia humalia. Voltteja viis.


Ajankohtaiset panimokuulumiset löydät parhaiten näiden linkkien kautta:

Sonnisaari

Nailo Brewing 

Hailuodon Panimo

Leave a Reply