Olutkaupunki Oulu – toukokuu 2022

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Huhtikuu oli totuttua hiljaisempi, mutta toukokuussa tapahtui kuin Aknestikin laulussa! Kesän korvilla janoisiin suihin tarjottiin nimittäin kokonaiset yksitoista uutta oululaista olutta!

Sonnisaari

Sonnisaari juhli alkukuusta 7. vuottaan ja julkaisi merkkipäivän kunniaksi kaksi olutta: Kova Luu on erinomainen NEDIPA (Simcoe, Strata ja Amarillo sekä Azacca, Citra ja Cashmere!) ja Juhlakalu puolestaan mainio bourbon-lastuilla höystetty Old Ale.

Loppukuun uutuuksia olivat puolestaan Idaho Cream NEIPA, Stratalla ja Mosaicilla humaloitu Purkkamestari-vehnäolut sekä Pihkahillo Hazy West Coast IPA, josta luvataan löytyvän niin sitrushedelmiä kuin havuja ja katkeruuttakin. Minulla on vielä koko kolmikko maistamatta, mutta eiköhän tilanne korjaannu viikonlopun Craft Beer Oulussa. Uutuudet on saatavilla myös Sonnisaaren panimomyymälästä.

Maistila

Sonnisaaren tapaan myös Maistila käynnisteli kesää IPAn voimin: Summer is Hazy on Sabrolla, Stratalla ja Citralla humaloitu kevyt mutta paksu sumukalja ja Dr. Trois on belgi-IPA, jossa verrattain maltillinen humalointi antaa belgihiivan loistaa. Black IPAn pienimuotoisen paluun otan vastaan ilolla, enkä irvistä belgi-IPAnkaan suuntaan, kun se näin hyvin tehdään.

Maistilan valikoimiin palasivat myös happamat Tulkku ja Pyrnir sekä mainio Kesäsahti.

Nailo Brewing

Nailo jatkoi toukokuussakin ahkerointiaan, ja tuloksena oli neljä keskenään ilahduttavan erilaista olutta. Empty Brook on Simcoella, Idaho Gemilla ja Stratalla humaloitu pohjahiivaolut, joka lupaa yhdistää NEIPAn ja lagerin parhaat puolet. En oikein usko, että lupaus toteutuu, mutta asia pitää testata!

Diversion puolestaan on jo Nailon kolmas samea kveik-IPA ja No Stir banaanimansikka-sour. Hurjimmalta kuulostaa silti Mad Scientistin kanssa talvella pantu Deer Friends, minttuinen, suklainen ja marjainen stout, joka toukokuun alussa tuli myyntiin Suomeenkin.


Ajankohtaiset panimokuulumiset löydät parhaiten näiden linkkien kautta:

Sonnisaari

Maistila

Nailo Brewing 

Hailuodon Panimo

Panimo Narri

Leave a Reply