Pien Brewpub

Viime lauantaina, 25. heinäkuuta, minun oli tarkoitus olla Haze Wave -festareilla Helsingissä. Festivaalit siirrettiin jo hyvissä ajoin ensi kesään, mutta koska olin kaverini kanssa jo varannut ja maksanut majoituksen, tuntui hölmöltä jättää reissu tekemättä, joten istuimme junassa viiden jälkeen lauantaiaamuna matkalla kohti Helsinkiä. Järkeilimme asian niin, että kyllä kesäviikonlopuksi tekemistä keksii ilman festivaalejakin!*

Viikonlopun ennakkoon kiinnostavin olutkohde oli vastikään Hämeentien remontin keskelle Kallioon* avattu Pien Brewpub, jonne tallustelimme heti lounaan jälkeen. Pubissa ei ollut vielä tarjolla talon omia oluita, mutta valikoimaa riitti ilmankin: 16 hanaolutta ja iso kaappi täynnä tölkkejä ja pulloja. Keskityimme mehu-IPA-osastoon, jota Pienen tyyliin oli tarjolla runsaasti. Ehdimme testata hanasta FrauGruberia ja tölkkikaapista tuoretta Wylamia ja Cloudwateria. Olimme liikkellä niin aikaisin, että keittiö ei ollut vielä auki, joten ruoan maistelu jäi seuraavaan kertaan. Pien Brewpubin ajantasainen hana- ja tölkkitarjonta löytyy Untappdista ja ruokalista ainakin Facebookista.

Brewpubin tila on avara ja nätti. Varsinkin kellari vaikutti viihtyisältä. Pubissa on tilaa sadalle asiakkaalle, mutta pöydät oli aseteltu niin väljästi, että asiakkaita mahtuu paljon enemmänkin, jos maailma joskus palautuu vanhaan normaaliin. Pieni mutta häiritsevä yksityiskohta oli se, että jääkaappi surisi voimakkaasti, eikä tätä surinaa peittänyt merkittävän hiljaisella soinut taustamusiikki. Vessoissa asioimisrauhaa ja taustahälyä kuitenkin riittää, sillä niissä soi Antero Mertarannan MM95-finaalin selostus. Vessareissulla kuulin, kuinka Saku Koivulle avautui paikka viedä Suomi “viiteen yhteen” – yksityiskohta, jota en itse pelistä muista. Vessojen “taustamusiikki” vaikutti huvittavan muitakin asiakkaita, mutta luulenpa, että vitsi vanhenee nopeasti.

Pien Brewpub ei valikoimallaan tai estetiikallaan yllätä Shop and Barissa käyneitä, mutta ei varmasti myöskään aiheuta pettymyksiä, koska tarjolla on suuri määrä oluita Euroopan parhailta panimoilta. Erityisen kiinnostavaksi pubi muuttuu, kun tarjolle tulee Pienen omia oluita ja 12-volttisen jälkkäristoutin voi halutessaan ostaa mukaansa kotiin, puistoon tai vaikka Sompasaunalle (suosittelen!).

Jarmo

*Helsingin SOPP tosin saatiin järjestettyä, mutta sinne emme menneet.

* vai Sörnäisiin? En tiedä – olen Oulusta.

Leave a Reply