SOPP Oulu 2019

Vermont Ravit 8/19

Kolmatta kertaa Oulussa järjestettävä SOPP tarjosi pienen pettymyksen jo ennen lähtövihellystä, kun selvisi, ettei Salama Brewing Co. ennakkotiedoista poiketen tulekaan Ouluun asti. Tästä syystä odotukset ja toiveet kohdistuivat Tujuun ja paikallisten panimoiden uutuuksiin.

Helteisessä kelissä hikiseen telttaan oli jo torstaina iltapäivästä pakkautunut kohtuullisen paljon porukkaa. Kavereitakin tuli vastaan niin paljon, että Arden lanseeraama sosiaalinen tilanne oli käsillä koko session ajan

Koska suunnitelmat olivat selvät, toteutus oli helppoa: Tujun tiskille ja olutta lasiin. Vermont Ravit 8/19, Pils or Die, Amarillo Saison ja Pyöveli maistuivat mainiosti. Koko nelikkoa voisin maistella uudemmankin kerran. Seuraavaksi Maistilan ja Sonnisaaren uutuuksia, joista Maistilan Kotakari oli kahvinen, vaniljainen ja pähkinäinen jälkkäriportteri ja Sonnisaaren Käpylehmä hedelmäinen, tuore ja katkera lager – torstain paras olut.

Illan päätteeksi vielä Tujun Vihtahousu, Heaven Hill -tynnyröity imperial stout, joka hävisi suutuntumassa Pyövelille mutta kiri rinnalle makujen moniulotteisuudessa, sekä illan isoin yllättäjä, Sampon vihaaman Tornion panimon Kirsikka sour (sic), joka ei ollut erityisen hapan mutta jossa kirsikat maistuivat siltä, miltä pitääkin. Asiantuntevat suosittelijat eivät olleet väärässä!

Nämä karkelot jatkuvat vielä perjantaina ja lauantaina. Lauantain ryysiksen jätän suosiolla väliin, mutta huomenna taidan vielä käydä maistelemassa lisää Sonnisaarta, Maistilaa ja Vakka-Suomen, Bryggerin sekä Honkavuoren isompia oluita. Täältä tähän.

Jarmo

Edit. Korjasin yhden typon ja yhden ikävän pilkkuvirheen. Mainittakoon samalla, että perjantain iloisin asia oli Mallaskosken Jeriko Wild Ale ja että Sonnisaaren Toast & Hops oli oikein mainio

Leave a Reply