Craftbeer Cornerfest 2020

Kerran Juomapuohessa vieraillessani Reeta virkkoi minulle, että Oulusta puuttuu harrastajille suunnattu olutfestivaali. Tähän asti kaupungin festaritarjonta on käsittänyt käytännössä Suuret oluet – Pienet panimot –tapahtuman ja paikallisten panimoiden järkkäämät Pop-up beerfestit.  

Nyt horisontissa siintää kuitenkin jotain uutta. Huomenna keskiviikkona 12.8.2020 nähdään, täyttyykö Oulun olutfestivaalityhjiö, sillä Juomapuohen ja Mallaskellarin neljäpäiväinen Craftbeercornerfest 2020 -tapahtuma pyörähtää käyntiin klo 16 Mallaskellarissa. 

Mallaskellarin Bence valotti hiukan festareiden taustoja. 

“Every good idea starts with a beer! We had some together this summer and Reeta came up with the idea and since we are so close to each other we wanted to do something together as soon as possible! And spread the joy of craft beer!” 

Ja iloa festareilla onkin luvassa. Tarkka ohjelmalla kannattaa käydä tarkastamassa tapahtuman Facebook-sivulta, mutta tässä Humaloitujen tärpit. 

Panimo Narri on vahvasti festareilla läsnä ja tätähän kannattaa ehdottomasti käydä paikan päällä ihmettelemässä. Keskiviikkona Narrin Janne juottaa ohjatusti olutta ja kertoo panimon kuulumisia. 

“Tarjolla on samanhenkistä seuraa ja helppo tilaisuus tulla kyselemään kaikkea oluesta ja sen vierestä. Juttua piisaa muun muassa kotiolutharrastuksen aloittamisesta”, Janne kiteyttää Humaloiduille. 

Todellinen Narriin liittyvä herkkupala on kuitenkin luvassa vasta torstaina, kun Janne kertoo oluen lisäksi jostain aivan muusta. Kovin paljoa Janne ei suostunut torstaina klo 22 alkavasta Tarot-sessiosta paljastamaan, joten jokaisen on syytä mennä paikan päälle. 

“Se on oiva tilaisuus heittäytyä ja päästä kokemaan panimon tematiikka käytännössä”. 

Oluen puolesta festareilla on tarjolla uutuuksia ainakin Maistilalta ja Mallaskellarilta. Mainittavaa on myös Pienen saapuminen kaupunkiin. Oluen lisäksi Pienen Erkki soittaa festarikansalle levyjä, joten tarjolla on olutkarkin lisäksi myös korvakarkkia. Ja itseasiassa perjantaina olutta pääsee parittamaan myös oikeiden karkkien kanssa. 

Humaloitujen näkökulmasta mielenkiintoisinta on tietysti lauantaina klo 16 Juomapuohessa starttaava paneelikeskustelu. Paneelissa keskustelemassa ovat Teemu Lahtinen, Instagramista tuttu Muzzleloading, ja kyllä, Humaloidut!

Kannattaa siis tulla ajoissa paikalle ihmettelemään, sillä koronarajoitusten takia paikalle otetaan vain istumapaikkojen verran väkeä sisään. Myös Pint Please järjestää torstaina oman paneelikeskustelunsa Mallaskellarin puolella. Se löytyy myös omalta bucket listiltäni.

Festarit hymyilyttävät jo etukäteen, joten nähdään siellä! Loppuun vielä Juomapuohen ja Mallaskellarin terveiset: 

“Oulun kaksi kovinta pienpanimokulttuurin puolesta töitä tekevää ravintolaa viettää ensimmäisiä pienimuotoisia festejään. Haluamme tuoda esille pienpanimokulttuuria, sen parissa työskenteleviä ihmisiä ja panimoita. Yhdessä voimme tehdä Rotuaarista pienpanimoskenen keskuksen Oulussa!” 

– Sampo 

P.S. Humaloidut yrittää paikan päälle ollessaan aktiivisesti somettaa, joten kannattaa ottaa blogin somekanavat seurantaan.

Leave a Reply