Rotuaari Beer Garden – Oluenystävän kesäpatio numero yksi?

Ken tästä käy, saa hyvää kaljaa.

Rotuaari Beer Garden avataan virallisesti tänään, mutta Mallaskellari ja Juomapuohi päättivät treenata päivän etukäteen, jotta perjantaina janoiset saavat juomansa ilman ongelmia. Humaloidut kävi katsastamassa paikan ja maistamassa parhaat päältä.

Ensiksi paikasta. Juomapuohen takapihalta löytyy sisäpiha, jonne baarit ovat yhteistyössä pystyttäneet oluttarhan. Samasta kojusta myyvillä baareilla on omat maksupäätteensä ja oluensa, mutta meininki on yhteinen luomus. Löytyy myös isompaa ruutua ja ämyreitä, kuten asiaan kuuluu.

Fiilis on keskieurooppalainen. Sisäpiha, muovipalmut ja ihana ihmisten hälinä. Enemmän saisi naapureissa olla ranskalaisia parvekkeita ja kulkukissoja, että päästäisiin aivan autenttiseen tunnelmaan, mutta kyllä viikset väpäjäen tässäkin tunnelmassa ipaa litki.

Reeta Juomapuohelta suostui antamaan Humaloiduille muutaman kommentin paikan synnystä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Reetan mukaan koronavaikeudet saivat miettimään oluenmyyntiä uusista kulmista.

– Rehellisesti sanoen talvi oli hankala. Jotain uutta piti keksiä ja etupuolella ei saa terassia laajentaa, joten laajennettiin takapihalle. Oulussa ei myöskään ole ollut sisäpihaterasseja saati beer gardeneneita, joten tämä täyttää myös sen aukon.

Oluiden suhteen Reetan mukaan paikassa panostetaan hiukan kevyempään ilmaisuun kuin sisätiloissa.

– Lähtökohta on se, että tarjolla on hiukan helpompaa ja edukkaampaa. Lisäksi tarjolla on Mallaskellarin puolella drinkkejä ja shotteja ja meiltä saa myös viiniä, joten myös ei-oluenjuojille löytyy virvokkeita.

Säävarausta paikalle ei ole vaan luotto katoksen antamaan suojaan on kova. Auki oluttarha on keskiviikosta sunnuntaihin ja pilkku tulee joka päivä kello 00.00. Aukioloajat kannattaa tarkistaa päiväkohtaisesti.

Reetan mukaan tavoitteena on saada ihmiset viihtymään ja palautteen pohjalta kehittää konseptia eteenpäin. Paikalla voi myös viettää kaikkien aikojen urheilukesää, sillä Huuhkajien pelit näkyvät livenä.

– Tämä on Oulun lämpimin patio. Tällä hetkellä suosittelen maistamaan Lehen Alaska Foreveriä ja ihmettelemään tunnelmaa. Kesän edetessä koitetaan tarjota myös livemusiikkia ja muuta urbaania kaupunkikulttuuria, Reeta summaa.

Humaloidut maisteli Salaman Flamingon ja Moersleutelin Ich bin Ein Bumsmachinen, jotka olivat molemmat loistavia patio-oluita. Sakiskuin vaahtokarkkihässäkkä jätti lähinnä hämmentyneet viilikset, mutta käykäähän itse maistamassa ja kokemassa paikan tunnelmaa.

–Sampo

2 thoughts on “Rotuaari Beer Garden – Oluenystävän kesäpatio numero yksi?

Leave a Reply