Olutkaupunki Oulu – kesäkuu 2021

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Sonnisaari

Sonnisaaren kesäkuun uutuuksissa oli kaksi ennestään tuttua mutta reseptiltään hieman uudistettua olutta: Kveikster 2 ja Mosaic IPA ´21. Kveikster 2:ssa käytetään edelleen Kveikiä, norjalaista perinnehiivaa, ja mallasrunko on sama kuin ensimmäisessä Kveiksterissä, mutta humalointi on tällä kertaa tehty Amarillolla, Citralla, El Doradolla ja Motuekalla.

Mosaic IPAn uusi versio ilahdutti kovasti, koska sen perään on haikailtu mm. tässä blogissa. Maistuvaa old school -IPAa metsästäville suosittelen, mutta muita varoitan, että kaukana ollaan esimerkiksi Sonnisaaren tuoreista NEIPA-satseista. Kveiksteriä ja Mosaic IPAa on saatavilla hanatavarana baareissa sekä growlereissa Sonnisaaren myymälässä.

Maistila

Maistilan kesäkuuhun mahtui kolme uutta olutta: erinomainen vanhan koulun DIPA Suojakerroin X, maukas Kesäsahti ja Nuotta Belgian IPA. Nuottaa en ole ehtinyt vielä maistaa, mutta odotukset on kovat, kun Maistila on kovassa IPA-vireessä, belgihiivan kanssa puljaaminen on verissä tai selkäytimessä ja edellinen belgi-IPA, Birdie, oli aivan hävyttömän hyvää. Koko kolmikon saa Maistilan kaupalta growlerissa ja Nuottaa myös pulloissa.

Panimo Narri

Myös Panimo Narri julkaisi alkukesän aikana kolme uutta olutta. Kauppavahvuisessa XIII IPAssa on DIPA-isoveljensä tyyliin vadelmaa mutta habanerot on korvattu jalapenolla. Kauppavahvuinen on myös uusi Lantti-bitter. Jos Oulusta pohjoiseen kulkevan aikataulut eivät sovi Narrin panimokaupan aukioloaikoihin, oluita pitäisi olla saatavilla myös Haukiputaan K-Supermarketista.

Narrin uutuuksista kiinnostavin oli Adam the Beer Lover, joka on Humaloidi Homebrewingin reseptillä tehty adambier. Adambier voi olla monille asia uus, mutta olutta kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos ajatus kevyen happamasta, hitusen makeasta, moniulotteisesta ja syvästä oluesta kiinnostaa. Kaikki uutuudet ovat tölkeissä Narrin panimomyymälän hyllyillä ja Adam the Beer Loveria on saatavilla myös Juomapuohin hanasta.

Hailuodolta ja Mallaskellarilta ei tullut uusia oluita kesäkuussa.


Ajankohtaiset panimokuulumiset löydät parhaiten näiden linkkien kautta:

Maistila

Sonnisaari

Panimo Narri

Hailuodon panimo

Leave a Reply