Uutta Oulussa – Kurkela ja Bootti

Olut on kiva asia, mutta onhan sitä elämässä muutakin. Humaloitujen kesäperinteisiin on kuulunut postauksia, joissa kyllä sivutaan olutta mutta pääpaino on toisaalla. Vaikka kumpikaan otsikossa mainituista paikoista ei ole olutravintola, ansaitsevat ne maininnan ja sekä paikallisten että turistien huomion.

Viinibaari Kurkela

Ostroferian Jenny ja Jussi Kurkelan viinibaari avasi ovensa juhannuspäivänä Pikisaareen, pienen kävelymatkan päähän torilta. Juhannusta seuraavan viikon torstaina (eilen, siis) noin tunti avaamisajan jälkeen onnistuimme saamaan paikan viimeiset vapaat jakkarat. Oven ulkopuolelle jonoa kertyi nopeasti. Sisustus on tyylikäs, terassi vaikutti kivalta, tarjolla on puna-, valko- rosee- ja kuohuviiniä muutama kutakin, pientä suolaista (esim. tartaria ja lohi-chevicheä) ja pari olutta: Maistilan Vallesmanni ja Hailuodon Vehnä.

Rosee oli kuulemma hyvää, Vallesmanni maistui paremmalta kuin muistinkaan ja hintataso näytti kohtuulliselta. Ihmisiä oli sen verran paljon, että perusteellisempi syöminen ja juominen oli parempi jättää seuraavaan kertaan, mutta ensikäynnistä jäi positiivinen fiilis.

Ravintolalaiva Bootti

Vaikka Oulu sijaitsee meren rannalla ja kaupungin halkaisee joki, Oulussa ei ole ollut vetten päällä sijaitsevaa ravintolaa. Nyt on sekin puute korjattu. Torilla, teatterin takana, sijaitseva Bootti myy lounasaikaan lohikeittoa ja iltaisin pientä suolaista, drinkkejä ja Hartwallin keittoja. Jos aurinko paistaa, se paistaa Bootin yläkannelle kellonajasta riippumatta. Aurinko yhdessä viilentävän merituulen kanssa teki lounastavalle ja kahvittelevalle Humaloidut-kaksikolle tepposet, eikä reissusta selvitty ilman palovammoja.

Boottia uskaltaa suositella aurinkoa kaipaaville, vaikka Hartwallin tavalliset ja Lahden erikoiset eivät maistuisikaan, sillä lasiinsa saa halutessaan ainakin Hartwallinin emoyhtiö Heinekenin omistamaa Lagunitasta.

Jälkkäri – Mon Chou Patisserie

Arvostan ammattitaitoa ja omistautumista silloinkin, kun ei ole kyse oluesta. Pakkahuoneenkadulla sijaitsevassa kahvilassa voi ihan ite tehtyjä tuhatlehtisiä, torttuja ja kakkuja maistellessaan kuvitella olevansa MasterChef Australia -tuomariston jäsen. Jatkoon!

-Jarmo

Leave a Reply