Olutkaupunki Oulu – Maaliskuu 2021

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Sonnisaari

Tämän kuun olutkatsaus kannattaa aloittaa tietysti kertomalla, että 3 The Easy Way Micro IPA on saapunut sekä Sonnisaaren että Maistilan myymälään. Olarin kanssa tehty kollabo sisältää humalian puolesta lotusta, citraa, HBC360:sta ja sabroa. Trendikkäästi voltteja kepeät 3,3 eli helposti voi juoda kaks tölkkiä lounaalla ja ajella vielä kotiin (p.s. Jos otat, et aja!). Sen verta pitää kommentoida olutta, että melko suolainen hinta tölkillä: Maistilan kaupasta hain omani 6 euroa tölkiltä.

Täysin omia uutuuksia Sonnisaari puski maaliskuussa ulos kaksi. Piiska craft pils on 4,8 prosenttinen janonsammuttaja. Humalina Magnum, Hallertauer Mittelfrüh, Tettnang ja Cascade. Panimolta olutta kuvaillaan seuraavasti:

“Humalointi luo raikkaan ruohoisen, hieman sitrushedelmillä maustettua vihreää teetä muistuttavan aromin ja maun sekä hieman utuisen ulkonäön. Tasapaino maltaan ja humalan suhteen “katoaa ikeniin ja vähän ehkä ikenet katoaa”, eli kuivaa on ja rapean katkeraa.”

Toinen uutuus kantaa nimeä Tropikalija. Kyseessä on 6,7 prosenttinen NEIPA, jossa humalointi on toteutettu seuraavalla kombolla: Azacca, BRU-1 ja Idaho 7. En kerennyt ennen pääsiäistä olutta hakea, mutta ensi viikoksi pitää growler hakea maistoon.

Maistila

Maistila nykäisi maaliskuun uutuksista ensimmäisenä tiskiin ranskalaisvaikutteisen saisonin. Soidinmenot menee päähän 7,2 prosentin varmuudella ja saatavilla siten vain panimon omasta kaupasta. Maistila kuvailee itse tuotosta seuraavasti:

“Soidinmenot on ilmavan hunajamaltainen ja hienostuneen hedelmäinen, kukkean mausteisilla patonkimaan antimilla humaloitu ranskalaistyylinen saison. Kirkkaan kuivakka maalaisolut keväisiin janonsammutustalkoisiin siis.”

Toinen Maistilan uutuus tälle kuulle on Harvesteri West Coast IPA. 7,5 prosenttia ja humalapaketti sisältää Centennialia, Simcoeta ja Columbusta. Ei pullotavarana vaan ainoastaan panimokaupasta.

Panimo Narri

Narrin maaliskuun uutuus on Eclipse Aleworksin kanssa tehty kollaboraatio Rites of North Berry Sour. Tästä oluesta myös Humaloidut teki pitkän jutun. Sen voi käydä lukemassa täältä: Souria ja saatananpalvontaa.

Muut

Mallaskellari ja Hailuoto eivät Humaloitujen tietojen mukaan julkaisseet maaliskuussa uusia tuotteita.


Ajankohtaiset panimokuulumiset löydät parhaiten näiden linkkien kautta:

Maistila

Sonnisaari

Panimo Narri

Mallaskellari

Hailuodon panimo

Leave a Reply