Olutkaupunki Oulu – syyskuu 2022

Oululaista olutta saa vaikkapa Roosterista!

Etkö kerkeä istumaan iltoja somessa kytäten paikallisten panimoiden uusimpia kuulumisia? Ällös huoli! Olutkaupunki Oulu -juttusarja paketoi yhteen oululaisten panimoiden kuulumiset kuluneen kuukauden ajalta.


Syyskuu oli Oulun uutuusolutrintamalla totuttua rauhallisempi, kun tarjolle pölähti vain seitsemän uutta paikallisolutta.

Sonnisaari

Sonnisaaren syyskuun uutuus Roguli on El Doradolla, Talusilla, Citralla ja Mosaicilla humaloitu NEIPA, jonka panimo arvelee olevan Sonnisaaren toistaiseksi paras sumukalja. Sonnisaari on onnistunut tälläkin saralla, joten hyvää on lupa odottaa.

Syyskuussa paluun Sonnisaaren valikoimiin tekivät Lemones ja Ginger Mango -sourit sekä Sonnisaari-klassikot Mulkero ja Vattu.

Maistila

Maistilan syyskuun uutuuksista Small Talk on 7-prosenttinen west coast IPA, jossa trooppisen hedelmäisyyden luvataan olevan tasapainossa havuisuuden ja helpon juotavuuden kanssa. Toinen uutuus-Maistila Vanhan liiton APA kertoo tarvittavan jo nimessään. Luvassa on klassisia jenkkihumalia (Centennial, Cascade, Amarillo, Citra) asiaan kuuluvalla mallapedillä.

Lisäksi syyskuun aikana Maistilan valikoimiin palasivat Jälkipeli-saison, happamat Tyrnir ja Mango Tango sekä Maistilan lippulaiva-IPA Tonkka.

Nailo Brewing

Nailon uutuuskolmikossa Sandthorn on vaniljalla pyöristetty tyrnisour, Mist tuplakuivahumaloitu kveik IPA ja Shard on gluteeniton APA. Syyskuussa panimokaupan valikoimiin tuli myös Dim suklaaporter, jota oli tarjolla jo elokuun SOPPissa.

Hailuodon panimo

Harvakseltaan uusia tuotteita tehtaileva Hailuodon panimo teki Marjaniemen kylän 150-vuotisjuhlallisuuksiin luomupilsin. Marjaniemi 150 vuotta -nimellä paiskattua olutta on tarjolla vain rajallinen erä, joten kaupoille kannattanee suunnata nopeasti, jos olutta haluaa päästä maistamaan.


Ajankohtaiset panimokuulumiset löydät parhaiten näiden linkkien kautta:

Sonnisaari

Maistila

Nailo Brewing 

Hailuodon Panimo

Panimo Narri

Leave a Reply