Craft Beer Oulu 2023

Craft Beer Oulu järjestettiin viime viikonloppuna toista kertaa. Viime vuodesta poiketen Humaloidut oli Craft Beer Oulussa vain maksavina asiakkaina ilman paneelikeskustelujen vetämisestä johtuvaa jännitystä. Kyllä kelpasi, kun sai keskittyä olueen ja muuhun oleelliseen ja kun Aniko Lehtinen ja Milja Seppälä vetivät keskustelut ammattilaisten varmuudella!

Tämän vuoden festareilla oli mukana viime vuodelta tutut Mad Scientist (ja MadX ja Mead Scientist) sekä Bottenvikens Bryggeri (ja Pite Bryggeri). Uusia ulkomaisia festarikävijöitä olivat budapestiläinen First Craft Beer, norjalainen Cervisiam ja Viron tamperelaisin panimo Sori Brewing. Mukana oli tietysti myös iso määrä kotimaisia panimoita, ja ulkomaisista isoista(kin) nimistä huolimatta festareiden parhaat oluet olivatkin mielestäni Tujun ja Himon tiskeillä, vaikka myös Sonnisaaren Kasi ja MadX:n pienet maistiaiset imperial stouteista olivat erinomaisia. Kekkereiden oluista ilahduttavin oli Tujun Nectaronn Moss, jota tilasin toisellekin jalalle ja jota suosittelin kaikille joko kysyttäessä tai ilman erityistä pyyntöä.

Vaikka viihdyin molempina päivinä erinomaisesti, pientä marmatuksen aihettakin löytyy. Lippujen hinnat ovat mielestäni varsin kohtuulliset, mutta lipun hinnan päälle tulevat Ticketmasterin palvelu- ja tilausmaksut ärsyttävät aina yhtä paljon. Ja kun on maksanut liput sivukuluineen, narikkamaksu vähän jo naurattaa.

Lipun hintaan sisältyvä puolen litran muki ajaa asiansa, mutta desin maisteluannokset näyttävät ison tuopin pohjalla surullisilta. Viime vuodesta poiketen tällä kertaa olisi kyllä halutessaan saanut myös pienemmän maistelulasin, mutta siitä olisi myös pitänyt maksaa ylimääräistä, joten se jäi ostamatta. Keittiön kaapeissa on jo nyt sellainen arsenaali olutlaseja, että varsinkin kanssaeläjän mielestä rupeaa pikkuhiljaa piisaamaan.

Vaikka asiakkaan mielestä kaiken pitäisi aina olla halvempaa, isompaa ja parempaa, Craft Beer Oulu on nykyiselläänkin miellyttävä tapahtuma, jossa riittää sekä kiinnostavaa maisteltavaa että tuttuja ihmisiä. Tampereella on ratikka ja uusi areena, Oulussa keskeneräinen torihotelli ja haavetasolle jäänyt matkakeskus (ja keskustakampus ja Allas Sea Pool ja kaikki muukin vastaava), mutta Tampereella ei ole SOPPia kummempaa olutfestaria. Hienoa, että Oulussa sentään on oma paikallinen käsityöläisoluttapahtuma!

Jarmo

Leave a Reply